Πρόστιμα "φωτιά" για αναρτήσεις σε Facebook - Ποιους αφορούν

Πρόστιμα που αγγίζουν τις 5 χιλιάδες επέβαλε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν δυο πρόσωπα και αναρτήσεις τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά παράβαση της Αρχής της Αναλογικότητας. Έχει επιβληθεί στο ένα πρόσωπο πρόστιμο ύψους 3 χιλιάδων και στο άλλο 5 χιλιάδες.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με την Επίτροπο, τονίσθηκε ότι οι δυο αυτές περιπτώσεις αφορούν δημοσιοποίηση καταστάσεων μισθοδοσίας συγκεκριμένου προσώπου στο Facebook.

Η Επίτροπος έχει επίσης προωθήσει στην Αστυνομία τις αναρτήσεις 7 προσώπων, οι οποίες αφορούν την υπόθεση του θανάτου της Έλενας Φραντζή. Προ εβδομάδων, αρκετοί χρήστες του Facebook δημοσιοποίησαν προσωπικά δεδομένα τόσο του πάτερ ο οποίος καταδικάσθηκε για επίθεση στη Φραντζή όσο και των άλλων θετών παιδιών του. Οι 7 περιπτώσεις αυτές συνιστούν ποινικό αδίκημα και πλέον τυγχάνουν χειρισμού από την Αστυνομία. Τα άτομα αυτά, επεσήμανε στο SigmaLive η κ. Νικολαΐδου, συνέχισαν να αναρτούν επιδεικτικά τα προσωπικά δεδομένα, ακόμη και μετά που τούς έγινε παρατήρηση.
«Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι, η δημοσίευση πληροφοριών που προσβάλλει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής, αντιβαίνει τις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Νικολαΐδου.

Προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση ανάρτησης ή δημοσίευσης τέτοιων δεδομένων, θα πρέπει να αναλογιζόμαστε τους πραγματικούς κινδύνους, σημερινούς και μελλοντικούς, που ενδέχεται να ελλοχεύει αυτή η δημοσίευση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, στην ιδιωτική τους ζωή και στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα