Πρόσω ολοταχώς για επ'αόριστον απεργία οι νοσηλευτές

Πρόσω ολοταχώς για επ΄αόριστον απεργία από την Τρίτη 15 Μαρτίου, προχωρεί η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), μετά και τις χθεσινές συναντήσεις της με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη και τις Κλαδικές των Νοσηλευτών της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», παρά το γεγονός πως ΠΑΣΥΝΟ και Κλαδικές Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ δεν κατάφεραν χθες να καταλήξουν σε ένα κοινό σχεδιασμό, δεν αποκλείεται η συμμετοχή

των Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλευτικής και της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥΝΟ, αφού προγραμματίζονται για την ερχόμενη βδομάδα συνελεύσεις σε όλα τα νοσηλευτήρια για ενημέρωση των μελών και συζήτηση της περαιτέρω στάσης που θα τηρήσουν οι δύο συντεχνίες της ΠΑΣΥΔΥ.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Σε σχέση, όμως, με τα αιτήματα της Συντεχνίας, ο κ. Παμπορίδης φαίνεται πως ξεκαθάρισε στην ΠΑΣΥΝΟ πως δεν συζητεί την αναβάθμιση της κλίμακας των νοσηλευτών σε πανεπιστημιακή, ρίχνοντας την μπάλα στο Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, ανέφερε πως το θέμα θα μπορούσε να εξεταστεί για τους νέους νοσηλευτές που θα εργαστούν με συμβόλαια στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα αιτήματα της Συντεχνίας, όπως η αξιολόγηση των νοσηλευτών, η μετατροπή εκτάκτων σε αορίστου χρόνου και η διόρθωση της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αυτά θα απαντηθούν μέσα από σχετικά νομοσχέδια που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας και τα οποία αναμένει η ΠΑΣΥΝΟ για να τοποθετηθεί.

Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, πάντως, στην ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας, για το κατά πόσον η Συντεχνία θα κατέλθει σε επ’ αόριστον απεργία από τις 15 Μαρτίου, αναμένεται πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί ομόφωνα, αφού οι νοσηλευτές βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα