Πρόκληση: Τουρκικό ταγκό στο κάστρο του Αγ. Ιλαρίωνα (φωτο)

Προκλητική εκδήλωση με χορούς ταγκό στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα, στη σκλαβωμένη Κερύνεια, θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές Ali Denker &Fatoş Mayın και ο Suleyman Şakar &Gul şaka αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook ότι η εκδήλωση θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου, από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Καλούνται, μάλιστα, όσοι θα παραστούν, να σεβαστούν την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου και να ντυθούν «βασιλικά», αποφεύγοντας τζιν

και φανέλες.

Υπενθυμίζεται ότι το κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα κατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς τον 11ο αιώνα μ.Χ. στην ομώνυμη κορυφή του Πενταδάκτυλου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 725 μ. και ονομάστηκε έτσι επειδή στο σημείο αυτό είχε ασκητέψει ο Άγιος Ιλαρίωνας ο νέος.

Η διοργάνωση, επομένως, εκδήλωσης με αργεντίνικους χορούς ταγκό, δεν αρμόζει καθόλου στον πολιτιστικό χαρακτήρα και την ιστορία του Κάστρου.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά όπου διεξάγεται αυτός ο χορός, αφού είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά. Στις προηγούμενες χρονιές, οι διοργανωτές ενημέρωναν, μάλιστα, όσους από τον «νότο» ήθελαν να παραστούν, πως υπήρχαν διαθέσιμα λεωφορεία.

Η συμμετοχή προϋπέθετε την καταβολή και χρηματικού ποσού.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις προηγούμενες εκδηλώσεις.

,



Keywords
Τυχαία Θέματα