Πρόεδρος: Θα ζητήσει ερευνητική επιτροπή για ΚΑ

Με νομικές αγωγές κατά της κυβέρνησης προχωρούν οι ιδιώτες μέτοχοι των Κυπριακών Αερογραμμών, μετά το κλείσιμο της εταιρείας, διεκδικώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων για την απώλεια των κεφαλαίων που επένδυσαν σ’ αυτή.

Μάλιστα προτίθενται να καταχωρίσουν και ποινικές αγωγές.

Οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, εξάλλου, μελετούν με τους νομικούς συμβούλους της συντεχνίας τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον όσων φέρουν ευθύνη για το λουκέτο.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται αποφασισμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ», να ζητήσει τη σύσταση

ερευνητικής Επιτροπής, η οποία να προχωρήσει σε διαχρονική έρευνα για το πώς, ποιοι και γιατί οδήγησαν τον κρατικό αερομεταφορέα στο κλείσιμο.

Σχετική συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Το φάκελο των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται ν’ ανοίξει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, ύστερα από αίτημα του ΑΚΕΛ.

Στο μεταξύ, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνος Ηροδότου, προχωρεί στην προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη και διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου, που θα προχωρήσει στην πώληση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών, που κατέχει το κράτος.

Εξάλλου, ο Γενικός Ελεγκτής αναμένεται να ολοκληρώσει στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της άλλης, την έρευνά του για τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, και την εμπλοκή του ευρύτερου περιβάλλοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει στα χέρια του συγκεκριμένες απαντήσεις από το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και από τον Υπουργό Συγκοινωνιών.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης, το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα