Π.Προδρόμου: «Χωρίς προβλήματα η έναρξη»-Τι είπε για μάσκα κατά τη διδασκαλία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είπε πως ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου κατά τη διάρκεια δηλώσεών σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γ΄Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία.

Απαντώντας ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν έξω από σχολεία ο κος Προδρόμου είπε πως  αυτό οφείλεται

στο γεγονός ότι κάποιοι γονείς φέρνουν  τα παιδιά τους πιο νωρίς.

«Από τον Μάιο διευκρινίστηκε ότι πρέπει να έρχονται την ώρα που αρχίζει το σχολείο. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δούμε με τους συμβούλους της Κυβέρνηση. Αναμένουμε συνεργασία με τους γονείς», είπε.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς, που έχουν ως αίτημα τη μη χρήση της κατά τη διδασκαλία, ο υπουργός Παιδείας είπε πως «υπάρχει διάταγμά που ισχύει για όλους και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Έχει εξηγηθεί και από την δρ Πανά ότι εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στην ειδική εκπαίδευσης και στο μάθημα λοδοθεραπείας, ,μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διάφανη ασπίδα προσώπου μαζί με την μάσκα. Επίσης έχει εξηγηθεί ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια διαδασκαλίας του μαθήματος της Γλώσσας».

Είπε τέλος πως, «γνωρίζουμε τις δυσκολίες της χρήσης μάσκας τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές.  Θα πρέπει όμως να προσαρμοστούμε».

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Κροτίδες και καπνογόνα σε Λύκειο της Λευκωσίας με το «καλημέρα»Πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές-Το στοίχημα της νέας σχολικής χρονιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα