Πώς εντοπίζονται οι "απεργοσπάστες"- Πότε γίνεται αποκοπή μισθού

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα διαφανεί ποιοι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν κανονικά στα σχολεία τους χθες και σήμερα. Σημειώνεται ότι σήμερα οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους, ενημερώνοντας το κοινό για τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες στο Μεσημέρι και Κάτι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, κατά την πρώτη μέρα της απεργίας υπήρχαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι παρουσιάστηκαν στα σχολεία

τους.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από ασφαλείς πηγές του Υπουργείου Παιδείας, το πόσοι ακριβώς συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα διαφανεί τις επόμενες μέρες, όταν δηλαδή θα παραληφθούν τα έντυπα τα οποία θα συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί. Ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το σχετικό έντυπο θα αποσταλεί μετά την Πέμπτη στους εκπαιδευτικούς μέσω εγκυκλίου.

Παρέμβαση στο Μεσημέρι και Κάτι εξάλλου έκανε ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης ο οποίος εξήγησε τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει αποκοπή μισθών.

Τα εν λόγω έντυπα θα αποσταλούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από το Γενικό Λογιστήριο, οι αποκοπές θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα, αφού οι μισθοδοσίες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν κλείσει.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, παρόμοιο σκηνικό είχε γίνει, όταν η ΟΕΛΜΕΚ είχε απεργήσει για μια διδακτική περίοδο, την αμέσως επόμενη χρονιά η ΠΟΕΔ είχε απεργήσει για δυο διδακτικές περιόδους και το 2016 η ΠΟΕΔ διέκοψε τα μαθήματα στις 12 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα