Έρχεται στην Κύπρο o παγκοσμίου φήμης ομιλητής Στίβεν Σαπίρο

O παγκοσμίου φήμης ομιλητής για την καινοτομία Στίβεν Σαπίρο, έρχεται στην Κύπρο και μας εξηγεί πως η καινοτομία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Τι σημαίνει για εσάς καινοτομία;

«Καινοτομία είναι να καταφέρνεις να παραμένεις εντός θέματος».

Για ποιο λόγο θεωρείται πως οι εταιρείες αποτυγχάνουν να καινοτομούν;

«Για τον πολύ απλό λόγο, ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλός

δεν είναι φτιαγμένος για να καινοτομεί αλλά να επιβιώνει. Είναι προγραμματισμένος να πιστεύει πως ότι είχε επιτυχία στο παρελθόν θα συνεχίσει να έχει και στο μέλλον. Είμαστε φτιαγμένοι να φοβόμαστε την αλλαγή και οτιδήποτε αποτελεί ρίσκο για τα κεκτημένα μας»

Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποια στάδια πρέπει να ακολουθήσουμε για να επέλθει η καινοτομία;

«Το πρώτο στάδιο είναι να αυξηθεί η επίγνωση του γιατί η καινοτομία είναι τόσο σημαντική και του πού πρέπει αυτή να στοχεύσει. Σίγουρα θέλουν όλοι να καινοτομούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο σε όλους τους τομείς. Δεύτερο στάδιο είναι να καταφέρουμε να πείσουμε τους ανθρώπους να θέσουν τις σωστές ερωτήσεις με τον σωστό τρόπο. Το τρίτο και τελευταίο βήμα είναι να καταφέρουμε να ωθήσουμε τα στελέχη των εταιρειών να έρθουν σε συνομιλία με άτομα εκτός της επιχείρησης τους. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο και ελευθερία να πειραματιστούν αλλά και να βρουν τους κατάλληλους τρόπους να χρησιμοποιήσουν την καινοτομία για την επίλυση των προβλημάτων τους.»

Θεωρείτε πως η Κύπρος χρειάζεται να εντάξει την καινοτομία για να επιτύχει τους στόχους της;

«Φυσικά. Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο ή πολύ την καινοτομία στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε. Η καινοτομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία λόγων: για να μειώσει τα κόστη, για να βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών, για να αυξήσει την πιστότητα των πελατών. Είναι δύσκολο να πω σε ποιες συγκεκριμένες περιοχές πρέπει να επικεντρωθεί, αλλά σίγουρα η καινοτομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει οικονομικές προκλήσεις».

Πιστεύετε πως υπάρχει ρίσκο στην προσπάθεια για καινοτομία ;

«Σε όλα υπάρχει ρίσκο. Το ρίσκο όμως τού να μην καινοτομείς είναι μεγαλύτερο από το ρίσκο τού να προσπαθήσεις. Αν δεν ψάξεις τους τρόπους που μπορείς να αλλάξεις και να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον, θα καταλήξεις να είσαι εκτός αγορας»

Πως μπορεί η καινοτομία να επηρεάσει την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού;

«Η καινοτομία ασχολείται με όλους τους τομείς σε έναν οργανισμό. Για παράδειγμα το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι υπεύθυνο ως προς την πρόσληψη των σωστών ατόμων που θα ασχοληθούν με την καινοτομία σε έναν οργανισμό. Επίσης είναι υπεύθυνο στο να μη χαθούν τα άτομα που μπορούν να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους στην καινοτομία. Τέλος το ανθρώπινο δυναμικό οφείλει να επενδύσει στην συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση του προσωπικού έτσι ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες επιδεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων»

Η καινοτομία δεν έχει να κάνει μόνο με το χρήμα, αλλά και με το να αλλάξει αντιλήψεις και τρόπο σκέψης...

«Η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες και να παρακινήσει τις οικονομίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, καλύτερα προϊόντα και βελτιωμένες υπηρεσίες πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Είναι ένα win-win situation που όλοι επωφελούνται. Μόνο οι εταιρείες που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με αυτή είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».

Σε μία ζωντανή ομιλία με θέμα: «Creating an Innovation – Capable Organization», ο Stephen Shapiro θα βρεθεί ενώπιον σημαντικών στελεχών κυπριακών επιχειρήσεων, στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία στις 17:00, επιδιώκοντας μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων και πρακτικών, να αναλύσει πως μπορεί να εφαρμοστεί η καινοτομία στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Τον Stephen Shapiro φέρνει στην Κύπρο η εταιρεία Linkage. Η Linkage είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε θέματα ηγεσίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και management.

Platinum Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Eurobank Cyprus και η Cablenet.

Χορηγοί: P.M. Tseriotis, KPMG, DHL και ISS.

Χορηγός Επικοινωνίας: Capital Today.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αγορά εισιτηρίων στο: www.linkagegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα