Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος τα πανηγύρια Ερντογάν στα κατεχόμενα

Το σύνολο του τουρκικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού καλύπτει στα πρωτοσέλιδα του την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Έρντογαν στα κατεχόμενα.

Η μετάφραση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών από το αρμόδιο τμήμα καταγράφει τους τίτλους των εφημερίδων.

Δείτε εδώ: Ερντογάν-Τατάρ:Το περιουσιακό θα λυθεί από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

-Sabah: «Δεν έχουμε υπομονή πλέον για διπλωματικά παιχνίδια». Η εφημερίδα, αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στα πλαίσια της παρέλασης που

πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία για τους εορτασμούς για την 37η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους και γράφει ότι προσφωνώντας από την κατεχόμενη Λευκωσία την διεθνή κοινότητα, ο Έρντογαν έστειλε το μήνυμα ότι χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί ειρήνη. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε «λύση στη βάση των δύο λαών και δύο κρατών» στην Κύπρο, μίλησε για νέα εποχή για την Βαρώσια, εξήγγειλε ότι θα αρχίσουν εργασίες για μεταφορά φυσικού αερίου με υποθαλάσσιους αγωγούς και ηλεκτρικού ρεύματος με υποθαλάσσια καλώδια από την Τουρκία στα κατεχόμενα, και ευχήθηκε σύντομα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

-Milliyet: «Δεν έχουμε άλλη υπομονή». Η εφημερίδα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν, συνοδευόμενος από τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπατσελί και άλλους Υπουργούς και αξιωματούχους, πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στα κατεχόμενα και παρέστη στους εορτασμούς για την 37η επέτειο από την ίδρυση της «ΤΔΒΚ». Μιλώντας στους επίσημους εορτασμούς στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Έρντογαν, αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην περιοχή μέχρις ότου καταστεί δυνατή μια δίκαιη λύση.

-Hurriyet: «Δεν έχουμε άλλη υπομονή για διπλωματικά παιχνίδια». Η εφημερίδα γράφει ότι στις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Έρντογαν υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετό να καταβάλλονται προσπάθειες μόνο από τη μια πλευρά για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή στα διπλωματικά παιχνίδια της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο Έρντογαν υποστήριξε επίσης ότι σήμερα υπάρχουν στην Κύπρο δύο λαοί και δύο κράτη και υπογράμμισε την ανάγκη για διαπραγματεύσεις για λύση δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας, προσθέτοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να συμφωνηθεί ένας συνεταιρισμός με τους Ελληνοκύπριους. Ο Έρντογαν πρόσθεσε επίσης ότι τα μόνα θύματα του κυπριακού προβλήματος είναι οι Τουρκοκύπριοι.

-Akşam: «Δεν μας έμεινε υπομονή για διπλωματικά παιχνίδια». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Έρντογαν, μιλώντας στην παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία για τους εορτασμούς της 37ης επετείου από την «ίδρυση της ΤΔΒΚ», αναφέρθηκε στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «τόσο η ίδια η χώρα του ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο όσο και η ΤΔΒΚ, δεν έχουν πλέον υπομονή για διπλωματικά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Έρντογαν αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων μετά από 46 χρόνια, στέλνοντας το μήνυμα ότι «στόχος μας δεν είναι να διαπράξουμε αδικία αλλά να ξεπεραστεί η αδικία που υπάρχει εδώ και 46 χρόνια».

-HDN: «Erdoğan vows two-state solution to Cyprus problem».

Υeni Şafak: «Ιστορική στιγμή στην ΤΔΒΚ: Έρντογαν και Μπαχτσελί πήγαν στα Βαρώσια που άνοιξαν μετά από 46 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα