Καταγγελίες ΠΑΣΙΓΥ/ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ για παράβαση διαταγμάτων Υπ.Υγείας & νομοθεσίας

Kοινή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΙ.ΓΥ)  και Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΑ.ΣΥ.ΠΕ.Φ.Α.Α) στην οποία καταγγέλουν παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας από επιχειρήσεις με άτομα μη προσοντούχα και μη αδειοδοτημένα και εγκεκριμένα από τον ΚΟΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση 

Έχει υποπέσει στην αντίληψη μας ότι μετά τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας με τα οποία αναστέλλεται η λειτουργία των Γυμναστηρίων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σχολές χορού, φυσικοθεραπευτήρια κτλ. διαφημίζουν

και παρέχουν υπηρεσίες Γυμναστικής για το κοινό, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν τελούν υπό αναστολή λειτουργίας. 

Το φαινόμενο αυτό αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας, αφού παρέχονται υπηρεσίες Γυμναστικής από ΜΗ προσοντούχα άτομα, σε χώρους οι οποίοι ΔΕΝ είναι αδειοδοτημένοι και εγκεκριμένοι από τον ΚΟΑ. Ταυτόχρονα παραβιάζονται και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι προαναφερόμενες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία, τόσο όσον αφορά την σωματική ακεραιότητα των ασκούμενων, όσο και για την πανδημία καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος δημιουργίας εστιών επιμόλυνσης.

Εμείς ως σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τα αδειοδοτημένα Γυμναστήρια και τους κατά νόμο εγκεκριμένους Γυμναστές, έχοντας ως γνώμονα το καλό της Δημόσιας Υγείας, της Ασφάλειας και του Δημόσιου και Ιδιωτικού συμφέροντος, θεωρούμε επιβεβλημένο όπως καταγγείλουμε τέτοια φαινόμενα στους αρμόδιους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα