«Όλες οι ομάδες στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, έχουμε αργήσει να...»

Ζοφερό σκιαγράφησε το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Κύπρο ο Νίκος Κωνσταντίνου, ο οποίος υπογράμμισε πως μόνο με την αρωγή της πολιτείας θα αποφευχθούν τα χειρότερα για τα σωματεία και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ πρωταθλήματος με 14 ομάδες και τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του προσφυγικού σωματείου στον Super Sport FM 104.0, για...

...το οικονομικό: «Τα πράγματα δεν πάνε

καθόλου καλά. Και η πολιτεία και η ΚΟΠ θα πρέπει να βοηθήσουν για να βρεθούν λύσεις. Τα έξοδα αυξάνονται δραματικά, ενώ τα έσοδα μειώνονται ραγδαία. Έχουμε αργήσει να αντιδράσουμε. Η πολιτεία, όπως έχει βοηθήσει όλες τις επαγγελματικές τάξεις, το ίδιο πρέπει να κάνει και με τα σωματεία».

...το τι πρέπει να γίνει να βοηθηθούν τα σωματεία: «Η αναστολή δόσεων για τα χρέη προς το κράτος, θα φέρει οικονομική ανάσα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως, είναι η ροή χρημάτων στα σωματεία. Δεν υπάρχει ροή χρημάτων, εκτός από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα έξοδα έχουν πολλαπλασιαστεί με τα τεστ».

...το λόγο που δεν υπήρξε βοήθεια από την ΚΟΠ: «Κάπου υπάρχει μια παρεξήγηση με τα χρήματα που πήρε η ΚΟΠ και το ξεκαθάρισε ο πρόεδρος. Γίνονται επαφές και διαβουλεύσεις για πάρει και η ΚΟΠ μια ξεχωριστή βοήθεια από την UEFA».

...την πολιτεία: «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διευθετηθεί το θέμα. Απλά πρέπει να υπάρξει και η διάθεση από την πολιτεία».

...το πότε αναμένονται εξελίξεις: «Ήδη έχει ζητηθεί να γίνει για συνέλευση. Την ερχόμενη βδομάδα θα πρέπει να έχουμε εξελίξεις. Όλα τα σωματεία βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και διερωτώμαι πόσοι παράγοντες θα αντέξουν».

...το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε και του χρόνου με 14 ομάδες: «Από την αρχή είμαστε υπέρ των 14 ομάδων. Ο αριθμός δεν αποτελεί κριτήριο για την ανταγωνιστικότητα. Στις άλλες χώρες, πως τα καταφέρνουν, έχοντας περισσότερες ομάδες; Είμαστε υπέρ των 14 ομάδων, όχι για την επόμενη χρονιά, αλλά για τα επόμενα χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα