Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΠΟΦΕΝ

ΠΟΡΕΙΑ διαμαρτυρίας διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) από τον χώρο στάθμευσης της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. προς το Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00, καταγγέλλοντας «τη νέα επίθεση της Κυβέρνησης στα φοιτητικά κεκτημένα».

Όπως αναφέρει η ΠΟΦΕΝ, «όσο και αν αποπροσανατολίζει το Υπουργείο Παιδείας τη συζήτηση, ότι δήθεν όσα έδωσε πέρσι θα

δώσει και φέτος, τα €66.890.000 του 2016 έχουν γίνει €58.930.000 για το 2017, σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό». Επίσης, σημειώνει η ΠΟΦΕΝ, το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αρχικά δήλωσε ότι το 2016 έδωσε 5 εκ. ευρώ και ακόμα 1 εκ. ευρώ για τους Ελλαδίτες (φοιτητές), τώρα δηλώνει ότι δήθεν πέρσι €3 εκ. ευρώ είχαν δοθεί για το φοιτητικό πακέτο και φέτος θα δώσει περισσότερα.

Στελέχωση φοιτητικής μέριμνας
Η ΠΟΦΕΝ διεκδικεί, επίσης, «επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας για την έγκαιρη εξέταση των αιτήσεων και παραχώρηση της φοιτητικής μέριμνας στους φοιτητές και να καθορίζεται από τον νόμο η μοριοδότηση για τους δικαιούχους του φοιτητικού πακέτου, καθώς και ποια βοηθήματα θα μπορούν να διεκδικήσουν, όπως συμβαίνει και με τα ποσά της φοιτητικής χορηγίας».

Στις διεκδικήσεις της ΠΟΦΕΝ είναι και το αίτημα να δικαιούνται οι Ελλαδίτες φοιτητές να κάνουν αίτηση για το φοιτητικό πακέτο και αυτό να κατοχυρώνεται εντός του νόμου, αλλά και η δημιουργία μιας κάρτας για τους δικαιούχους της φοιτητικής χορηγίας, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για δωρεάν κόμιστρα για τα λεωφορεία.

Τέλος, η ΠΟΦΕΝ αναφέρει για τη φοιτητική χορηγία πως «είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχει μέγιστο όριο ακαθάριστου εισοδήματος, στις 59.000 ευρώ, ανεξαρτήτως των μελών της οικογένειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα