Στην Ολομέλεια οι κανονισμοί των σχολείων Μέσης

ΕΝ μέσω αντιδράσεων από κοινοβουλευτικά κόμματα και εκπαιδευτικά σώματα οδηγούνται σήμερα, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι κανονισμοί λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά την αναβολή μιας βδομάδας που είχε πάρει το ζήτημα, λόγω των ενστάσεων που υπήρχαν από αρκετούς εμπλεκομένους.

Οι ενστάσεις αφορούσαν κυρίως στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνα και στον διαχωρισμό των παγκύπριων εξετάσεων για σκοπούς

πρόσβασης και σκοπούς απόλυσης, και προέρχονταν τόσο από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, όσο και από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τροπολογία στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, την περασμένη Τετάρτη, στην οποία εξετάστηκε το εν λόγω νομοσχέδιο, τα κόμματα έθεσαν επί τάπητος μια σειρά από τροπολογίες που εισηγούνται να γίνουν.

Μάλιστα, μία εκ των κύριων τροπολογιών προνοεί ότι η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα ξεκινήσει από τη σχολική χρονιά 2018-2019, στις τάξεις Α και Β Λυκείου, ενώ την επόμενη χρονιά 2019-2020 θα εφαρμοστούν και στην Γ’ Λυκείου εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα είναι ενιαίες για όλη την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα