Πονοκεφαλιάζει με το καλημέρα ο Κάανεν

ΑΠΟΛΛΩΝ
Στις προπονήσεις επανέρχονται σήμερα οι «κυανόλευκοι», με τον Ολλανδό τεχνικό να προβληματίζεται από τις πολλές απουσίες

Με τα μούτρα στη δουλειά έχει πέσει από το πρωί της Παρασκευής ο νέος τεχνικός του Απόλλωνα, Τον Κάανεν, ώστε να περάσει το συντομότερο δυνατό τη φιλοσοφία του και να προετοιμάσει τον Απόλλωνα για τον αγώνα του Σαββάτου στη Λευκωσία με αντίπαλο την Ομόνοια. Ο Ολλανδός τεχνικός ξέρει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι

του Κολόσσι ζήτησε από τους παίκτες του σκληρή δουλειά για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Μετά το διήμερο ρεπό που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές, για να περάσουν με τις οικογένειές τους το Πάσχα, σήμερα ο νέος τεχνικός του Απόλλωνα θα τους περιμένει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να ενταθεί η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου. Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις και ουσιαστικά με αυτές η προετοιμασία του Απόλλωνα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Το θετικό για τον κ. Κάανεν είναι πως ξέρει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του από την περσινή του παρουσία στην Κύπρο, ενώ η βοήθεια των συνεργατών του σε αυτό το κομμάτι θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η αναφορά γίνεται για τον βοηθό προπονητή της ομάδας Σωφρόνη Αυγουστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Νικολάου. Απ' εκεί και πέρα, μεγάλο βάρος θα πέσει και στον νέο γυμναστή του Απόλλωνα, Στέργιο Φωτόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να βοηθήσει τους «κυανόλευκους», ώστε να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών.

Ο προπονητής των πρωτοπόρων θεωρεί την ευκαιρία που του δόθηκε μεγάλη, για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο μεγάλης ομάδας που έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσοι ξέρουν τον νέο τεχνικό του Απόλλωνα έχουν να λένε ότι το μεγαλύτερό του παράπονο είναι πως ενώ έχει δείξει την αξία του ως προπονητής, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν του δινόταν η ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τώρα στη ομάδα της Λεμεσού έχει βρει αυτήν την ευκαιρία και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την αξιοποιήσει στο έπακρον.

Οι απόντες και οι αμφίβολοι
Στα αγωνιστικά νέα, Ρομπέρ, Οουόν, Τουράμ, Γκιέ και Στυλιανού έκαναν στις τελευταίες προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας ατομικό πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχαν. Οι τελευταίοι τέσσερεις θα είναι στη διάθεση του Κάανεν για το ματς με την Ομόνοια, ενώ οι πιθανότητες για τον Ρομπέρ είναι μοιρασμένες. Ο Ολλανδός τεχνικός ελπίζει ότι θα έχει κανονικά στη διάθεσή του και τον Γάλλο άσο, που μπορεί να του δώσει λύσεις σε διάφορες θέσεις.

Όπως είναι γνωστό, για τον αγώνα του Σαββάτου δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Σανγκόι, Παπουλής, Χαμνταντί, Μερκής και οι παροπλισμένοι λόγω τραυματισμών Βασιλείου και Αντράντε. Όπως είναι λογικό, οι πολλές απουσίες για τον αγώνα του Σαββάτου αποτελούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τον κ. Κάανεν, που θα προτιμούσε στο ντεμπούτο του να είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, όμως μέσα από τις προπονήσεις ο τεχνικός του Απόλλωνα θα προσπαθήσει να βρει τις λύσεις. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έλεγε στις προηγούμενες θητείες του στο νησί, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η ομάδα και το πόσο καλά δουλεύει στο γήπεδο. Ο κ. Κάανεν δίνει μεγάλη έμφαση στην τακτική, αφού την θωρεί το Α και Ω για να κερδίζει τα παιγνίδια η ομάδα του.
Τραπέζι από Σωκράτους

Ποδοσφαιριστές, μέλη της τεχνικής ηγεσίας αλλά και στελέχη του Απόλλωνα (διοίκησης και των γραφείων) βρέθηκαν χθες στη γενέτειρα του team manager της ομάδας, Σωκράτη Σωκράτους, το χωριό Φύτη, και πέρασαν την ημέρα τους. Ο Σωκράτης έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια να καλεί τη Δευτέρα του Πάσχα τους πάντες στο σπίτι του και να τους αφήνει ικανοποιημένους με τη φιλοξενία του. Άπαντες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν μακριά από τα άγχη του πρωταθλήματος για λίγες ώρες και να γεμίσουν μπαταρίες ενόψει της τελικής ευθείας του μαραθωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα