Με σημαντικές επιστροφές στη ρεβάνς

ΑΕΛ
Η προετοιμασία των «κιτρίνων» για τον επαναληπτικό κυπέλλου αρχίζει σήμερα, με τον Χριστοφόρου να έχει πληθώρα επιλογών

Ανάπαυση τέλος για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, αφού από σήμερα το πρωί επιστρέφουν στις προπονήσεις και η προετοιμασία τους για τον επαναληπτικό του κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα θα μπει στην τελική της ευθεία. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τον μεγάλο αγώνα της μεθεπόμενης Τετάρτης, ώστε η ΑΕΛ να φανεί συνεπής

στο ραντεβού της και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Το ευχάριστο για τον Κύπριο τεχνικό είναι πως, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, έτσι θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του όσο καλύτερα γίνεται. Στις επιλογές του θα είναι οι Σιέλης, Νικολάου, Σακκέτι και Τακμπατζούμι, που εξέτισαν την τιμωρία τους, ενώ και οι Ιονίτσα, Εσπάνα αναμένεται ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσουν πλήρως τα προβλήματά τους. Φυσικά οι πρώτοι 4 είναι σαφώς πιο σημαντικοί στα αγωνιστικά πλάνα του κ. Χριστοφόρου, όμως και οι άλλοι δύο, αν και ρεζέρβες, αν χρειαστεί μπορεί να δώσουν κάποιες λύσεις.

Ο προπονητής της ΑΕΛ, όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στη «Σ», χαίρεται που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ασχέτως αν αυτό του δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο. Και αυτό διότι οι παίκτες που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους απόντες τα πήγαν εξαιρετικά στον πρώτο αγώνα και δεν θα είναι εύκολο για τον κ. Χριστοφόρου να τους βγάλει από την 11άδα. Φυσικά, όπως τόνισε ο τεχνικός των «κιτρίνων» της Λεμεσού, οι προπονήσεις μέχρι τον αγώνα θα είναι καθοριστικές όσον αφορά την 11άδα που θα επιλέξει, αφού θα ξεκινήσουν οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που θα δείξουν ότι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο έμπειρος τεχνικός από την επόμενη ημέρα του πρώτου ημιτελικού ξεκίνησε μια προσπάθεια να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι, παρά το πολύ καλό αποτέλεσμα που πήραν στην πρώτη αναμέτρηση, έχουν ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να φθάσουν στον στόχο τους, που είναι ο τελικός της 20ής Μαΐου. Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αφαιρέσει το άγχος και την πίεση από τους ώμους των παικτών του, τονίζοντας ότι αν υπάρχει ένα φαβορί αυτό είναι η ΑΕΚ και πως το προβάδισμα της ΑΕΛ από το πρώτο παιγνίδι είναι μαθηματικό και μόνο.

Ξέρει πολύ καλά ότι μετά την εμφάνιση της ομάδας του στη Λάρνακα και το καλό αποτέλεσμα που πήρε (ασχέτως αν θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο), οι προσδοκίες ενόψει του επαναληπτικού έχουν ανέβει κατακόρυφα και δεν θέλει να υπάρχει αποπροσανατολισμός στους ποδοσφαιριστές. Οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές, ώστε η ΑΕΛ να πάει και στον επαναληπτικό με τη σωστή φιλοσοφία και νοοτροπία που είχε στο πρώτο παιγνίδι, για να μπορέσει να πάρει το πανάκριβο εισιτήριο του τελικού. Γι' αυτό και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ θα δώσει περισσότερη προσοχή στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών της, ενώ βασίζει πολλά και στην εμπειρία που διαθέτουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, που έχουν βρεθεί σε ανάλογα παιγνίδια στο παρελθόν και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Ξεσηκωμός κόσμου
Όπως είναι λογικό, στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΛ επικρατεί κινητοποίηση για τον επαναληπτικό ημιτελικό. Είναι λογικό ότι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα οι πιθανότητες της ΑΕΛ να βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και όλοι οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο στις 22 του μήνα και να σπρώξουν την ομάδα τους προς τον τελικό. Κακά τα ψέματα, στην ΑΕΛ υπολογίζουν πολύ στη δύναμη της έδρας και περιμένουν μια γεμάτη Ανατολική, που θα κοχλάζει και θα ζητωκραυγάζει υπέρ της ομάδας της. Οι φίλοι της ΑΕΛ περιμένουν με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια, ώστε να προμηθευτούν τα χαρτάκια του επαναληπτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα