Πολλά τα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα έχουν προκληθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το τελευταίο 24ωρο τη χώρα.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και θα είναι μάλιστα πυκνές σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο
θα φτάσουν 8-9 μποφόρ. Παγετός θα επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι θερμοκρασίες αγγίζουν από -6 βαθμούς μέχρι και τους 4 σε κάποιες περιοχές.

Από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο, πολλά είναι τα προβλήματα, έχουμε ήδη ένα άνθρωπο ο οποίος έχασε την ζωή του, πολλοί είναι αυτοί που έχουν εγκλωβιστεί σε περιοχές, πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Φυλής, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγα λεπτά, η Τροχαία.

Συγκεκριμένα:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες μπορούν να κινηθούν τα οχήματα στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς 'Αστρους-Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου - Κοσμά, Αγίου Ανδρέα - Καστάνιτσας- Σίταινας- Πλάτανου και στην δασική οδό 'Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς - Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων, Καλλιθέας - Ελληνικού, Γκούρας - Κιάτου, Γκούρας - Δερβενίου, Γκούρας - Λυκουριάς και Περαχώρας- Πισίων.

Στη Λακωνία η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο, έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής και στη Μεσσηνία από το 28ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Προβλήματα και στα Χανιά

Στο ορεινό οδικό δίκτυο, επικεντρώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή των Χανίων. Κλειστοί λόγω του χιονιά είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο ενώ χιόνια υπάρχουν στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψόμετρο πάνω από 450 μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, από τις 6 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου έπεσε δέντρο προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα. Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα