Ένας στους τέσσερεις πήρε αναρρωτική

Πρωταθλητές εμφανίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι
Πονοκέφαλο προκαλούν και οι άδειες ασθενείας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό, αφού 13% πήραν άδεια έστω για μια μέρα και 9,% για 2 μέρες

Τον τίτλο των πιο φιλάσθενων εργαζομένων Παγκύπρια φαίνεται να κερδίζουν, με διαφορά, οι υπάλληλοι Υπουργείων, Δημοσίων Υπηρεσιών και Ανεξάρτητων Αρχών.

Ένας στους είκοσι εργαζόμενους σε Υπουργεία και ανεξάρτητες υπηρεσίες του Κράτους απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους με άδεια ασθενείας για διάστημα πέραν των 43 ημερών, το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, από

το σύνολο των 25,8 χιλ. εργαζομένων ποσοστό 23,8% πήραν άδεια ασθενείας για 1-6 μέρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του στοιχεία αναφορικά με τις μέρες απουσίας για λόγους ασθενείας που αναλογούν στο προσωπικό του κάθε Υπουργείου και ανεξάρτητης υπηρεσίας του Κράτους για το 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που λαμβάνουν τις περισσότερες άδειες ασθενείας είναι αυτοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τα στοιχεία για την άδεια ασθενείας του 2015 των 25.797 εργαζομένων στις ανεξάρτητες υπηρεσίες του Κράτους και στα Υπουργεία είναι αποκαλυπτικά. Για την άδεια ασθενείας των μόνιμων και έκτακτων δημοσίων υπαλλήλων και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού ποσοστό μεγαλύτερο του 30% πήραν άδεια ασθενείας περισσότερο από 13 μέρες.

Συγκεκριμένα ήταν:
· 65,22% εργαζόμενοι του Κρατικού Αρχείου.
· 53,68% εργαζόμενοι των Κεντρικών Φυλακών
· 51% εργαζόμενοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πονοκέφαλο προκαλούν και οι άδειες ασθενείας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό, αφού 13% πήραν άδεια έστω για μια μέρα και 9,% για 2 μέρες, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί άλλοι από τους εργαζόμενους πήραν και παρατεταμένες άδειες ασθένειας, χωρίς κανένα ιατρικό πιστοποιητικό.

Σε επικοινωνία του «Σίγμα» με λειτουργό της δημόσιας διοίκησης, τονίσθηκε ότι, αν και είναι υψηλά τα ποσοστά αναρρωτικών αδειών, θεωρείται από πλευράς τους υπερβολική η παρουσίαση των αριθμών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού κρίνουν ότι το 75% των δημοσίων υπαλλήλων είναι τυπικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα