Πλήρης στήριξη σε Αναστασιάδη-Ακιντζί από ΔΗΣΥ και TDP

Την πλήρη στήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, ενόψει και της νέας μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ελβετία για συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο εδαφικό, επαναβεβαίωσαν σήμερα ο ΔΗΣΥ και το τ/κ Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP).

Οι Πρόεδροι Αβέρωφ Νεοφύτου και Τζεμάλ Οζγιγίτ και αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων

συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι δύο Πρόεδροι διάβασαν κοινή δήλωσή τους στα ελληνικά και στα τούρκικα αντίστοιχα.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας έχουν αναπτύξει μια αξιοσημείωτη συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής προσπάθειας.

«Ενόψει και της νέας μετάβασης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ελβετία, όπου και θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στο κεφάλαιο του Εδαφικού, επιθυμούμε να επαναβεβαιώσουμε την πλήρη μας στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης» τονίζεται.

«Μιας λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, και θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Μιας λύσης που θα επανενώσει τον τόπο μας και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες ειρήνης, ανάπτυξης και προκοπής για όλους τους Κυπρίους. Μιας λύσης που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κόμβο ενεργειακής, οικονομικής και διπλωματικής συνεργασίας για όλα τα κράτη της περιοχής μας» προστίθεται.

Νεοφύτου και Οζγιγίτ σημειώνουν επίσης ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι αξιοσημείωτη και «δημιουργεί βάσιμες ελπίδες, ότι παρά τις διαφορές, αυτή την φορά, μπορούμε να τα καταφέρουμε» όπως αναφέρουν.

Διαβεβαιώνουν τέλος ότι θα παραμείνουν «υπεύθυνοι και υποβοηθητικοί στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες και οι διαπραγματευτικές τους ομάδες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα