Στις απεργίες επανέρχεται η ΠΟΕΔ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις επανέρχεται η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) αφότου αξιολόγησε την εξέλιξη του διαλόγου με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τα ζητήματα που δημιούργησαν την κρίση στη Δημόσια Δημοτική Εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αποφασίστηκε “η επαναφορά και ολοκλήρωση της εφαρμογής του απεργιακού μέτρου της μονόωρης στάσης εργασίας σε κάθε επαρχία καθώς και στη συνέχιση όλων των υπόλοιπων μέτρων που είχαν παραμείνει σε ισχύ”.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔ προχώρησε

στη λήψη της πιο πάνω απόφασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι “το καθεστώς εργοδότησης του αναπληρωτή δασκάλου παγιώνεται ως προηγούμενο στη Δημόσια Εκπαίδευση, μετά και την κατηγορηματική επαναβεβαίωση από την επίσημη πλευρά της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου”.

Η ΠΟΕΔ επαναφέρει τις απεργιακές κινητοποιήσεις εκτιμώντας πως “σε ό,τι αφορά στις εκπαιδευτικές πολιτικές, δεν δόθηκε καμιά απάντηση για επέκταση και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, συνεπώς, επί του παρόντος, δεν φαίνεται να προωθούνται ολοκληρωμένες λύσεις στα ζητήματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας”.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “διαφαίνεται αμφισβήτηση των όρων εργασίας όλων των εκπαιδευτικών, τόσο μέσα από την πολιτική των οροφών που καθορίζονται στους προϋπολογισμούς, όσο και με τη σκοπούμενη μελέτη για τον εξορθολογισμό της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, σε επίκληση της οποίας το ΥΠΠ αποφεύγει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης”.

Επιπλέον, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, όπως, “ενόψει της συζήτησης των προϋπολογισμών στη Βουλή, ζητήσει συναντήσεις με την Προεδρία της Βουλής και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος και την επεξήγηση των θέσεων της Οργάνωσης”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 30/11/2016, από τις 7:30 μέχρι τις 8:30, σε Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία πόλης και επαρχίας Λάρνακας”.

Την Τετάρτη, 7/12/2016, μεταξύ και πάλι των ωρών 7:30 με 8:30, πραγματοποιείται απεργία στα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία πόλεων και επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, “μετά από παρέλευση των δύο εβδομάδων του χρονοδιαγράμματος που η ΠΟΕΔ είχε θέσει, και αφού αυτή είχε αναστείλει τα απεργιακά μέτρα μετά από την έκκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και τη διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας για ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔ πραγματοποιήθηκαν δύο μόνο συναντήσεων της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας, παρά την έκκληση της Οργάνωσης για περισσότερες συναντήσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα