Πέτσας: Ετοιμάζεται κατάλογος μέτρων για περιοχές με αυξημένα κρούσματα

Κατάλογος μέτρων που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα είναι έτοιμος σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ελλάδα: 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού- Άλλοι τρεις θάνατοι

Με εντολή Μητστοτάκη, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ειδικών ετοιμάζει κατάλογο μέτρων που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές λόγω του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο συνδυασμός έκρηξης

κρουσμάτων διεθνώς, ότι ανοίγουμε τα σχολεία και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, όπως στην Πέλλα ή στην Αττική, μάς κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε επιτροπή ειδικών να εξετάσουν έναν κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον αυτό χρειαστεί» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο κατάλογος θα είναι έτοιμος μέχρι σήμερα ή αύριο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούν να γίνουν από αύριο το απόγευμα και μετά, «πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών, την κλιμάκωση σε τοπικό ή γενικό επίπεδο και εφόσον αυτό χρειαστεί».

Κικίλιας: Εξετάζεται η επιβολή τοπικών μέτρων στην Αττική

Στο ενδεχόμενο λήψης τοπικών μέτρων στην Αττική είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική. Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής» δήλωσε.

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα