Προβληματίζει η μάσκα τους εκπαιδευτικούς-Αισιοδοξία για νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίγουν και πάλι της συζήτηση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς.


Παράλληλα ωστόσο εκφράζουν αισιοδοξία για τη σωστή τήρηση των μέτρων στις σχολικές μονάδες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Ρέα Παπαγεωργίου είπε πως «σήμερα έχει ζέστη και ήταν πολύ δύσκολο για τα παιδιά στις αίθουσες. Εμάς μας δυσκολεύει η χρήση μάσκας και ψάχνουμε διάφορες λύσεις».

Πρόσθεσε

πως «συζητήθηκε ο προβληματισμός και υπάρχει πρόνοια να αξιοποιείται η διαφανής ασπίδα σε περίπτωση ανάγνωσης. «Δεν υπάρχει μάθημα στη Δημοτική Εκπαίδευση που να μην χρειάζεται ανάγνωση. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα νοούμενου ότι θα τηρείται η απόσταση από τα παιδιά».

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης  «είχαμε θέσει το ΄ζήτημα στην δρ Πανά και φαίνεται να προβληματίστηκε αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε.  Θα μπορούσε να υπάρχει μια χαλάρωση του μέτρου όταν υπάρχει απόσταση. Η διδακτική διαδικασία είναι διαδραστική και τα παιδιά ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο τα παιδιά».

Οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης

Σχολιάζοντας την χρήση μάσκας ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου είπε πω «υπάρχουν σχετικές οδηγίες για το θέμα. Δυσκολεύει η  χρήση μάσκας αλλά εάν θα υπάρξουν χαλαρώσεις στους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να ισχύουν για τους μαθητές».

«Λάβαμε ελπιδοφόρα μηνύματα για τη σημερινή μέρα. Γνωρίζουμε ότι τα θρανία αποτελούν προσωρινή λύση και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα μονοθέσια θρανία, το συντομότερο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σχ.Εφορείες: Δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα-Εκκρεμεί παραγγελία θρανίωνΠ.Προδρόμου: «Χωρίς προβλήματα η έναρξη»-Τι είπε για μάσκα κατά τη διδασκαλία
Keywords
Τυχαία Θέματα