«Μετρ της τακτικής ο Μπεργκ, κόντρα στον Αστέρα η Ομόνοια θα προσπαθήσει να…»

Μολονότι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Παρτίζαν, ήτοι του αντίπαλου δέους του Ερυθρού Αστέρα, ο Σάσα Μάρκοβιτς προθυμοποιήθηκε να αναλύσει την Ομόνοια για χάρη των πρωταθλητών Σερβίας.

Ο μέσος του Απόλλωνα σε συνέντευξή του στη Novosti αποκρυπτογράφησε το στιλ παιχνιδιού των «πρασίνων», ανέδειξε τους παίκτες-κλειδιά, καθώς και τη δουλειά του Χένινγκ Μπεργκ στο «τριφύλλι».

Ακολούθως παρατίθενται όλες οι δηλώσεις του Σέρβου άσου:

«Η Ομόνοια είναι μια συμπαγής ομάδα που

ξέρει πώς να παίξει για το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στους δύο πρώτους γύρους τα εκτός έδρας παιχνίδια της πήγαν στην παράταση. Με την ίδια συνταγή απέκλεισαν αρχικά την Αραράτ και μετά την Λέγκια, μολονότι τους αντιμετώπιζαν ως αουτσάιντερ. Ωστόσο, νομίζω ότι τώρα ο Ερυθρός Αστέρας έχει ελαφρύ προβάδισμα, γιατί είναι πιο έμπειρος σε τέτοια παιχνίδια κι έχει καλύτερη ομάδα. Είμαι οπαδός της Παρτίζαν, αλλά θα υποστηρίξω τον Αστέρα να περάσει από αυτόν τον γύρο και να πάει μακριά στην Ευρώπη ξανά. Θέλω να είναι τρίτος στη Σερβία - ειλικρινά».

«Όλα στην Ομόνοια περιστρέφονται γύρω από τον Ισπανό Τζόρντι Γκόμεθ. Είναι ο κύριος παίκτης της στο παιχνίδι, έχει ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι. Ο Γάλλος Μποτεάκ είναι περίεργος στα πλάγια, κινείται καλά, μπαίνει σε ευκαιρίες και είναι επικίνδυνος για το γκολ. Θα ήθελα επίσης να ξεχωρίσω τον επιτελικό μέσο Φώτη Παπούλη, ήταν συμπαίκτης μου, μετά από οκτώ χρόνια στον Απόλλωνα μετακόμισε στην Ομόνοια. Ένας ποιοτικός παίκτης, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν ξέρω, αν έχει αναρρώσει πλήρως. Και οι τρεις είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, αλλά διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και έχουν αξιοσημείωτους ρόλους».

«Η Ομόνοια παίζει καλά από την άφιξη του Χένινγκ Μπεργκ στις αρχές της περασμένης σεζόν. Όλοι τον επαινούν, όταν τελευταία μίλησα με τον Παπούλη μου είπε ότι ο Νορβηγός είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Είναι αληθινός μετρ της τακτικής, παίζει κυρίως με τρεις πίσω μέρος, ενίοτε με τέσσερις.

Η άμυνα αποτελείται από δύο Τσέχους και έναν Ούγγρο, είναι ελαφρώς νεαρότεροι από τους υπόλοιπους ξένους, συμπαγείς και δύσκολα δέχονται γκολ. Στην επίθεση, έμειναν χωρίς τον καλύτερο σκόρερ, τον θρύλο του συλλόγου Ματ Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος πήγε στην Αυστραλία. Έφεραν δύο γρήγορους ακραίους, γιατί παίζουν κυρίως στην αντεπίθεση.

Η Ομόνοια δεν ενδιαφέρεται να έχει πολλή κατοχή, συνήθως αφήνει την μπάλα στον αντίπαλο και βασίζεται σε αντεπιθέσεις. Έχουν εθιστεί να αμύνονται οργανωμένα.  Η Ομόνοια θα κάνει παιχνίδι αναμονής απέναντι στον Αστέρα, θα ρίξει το ρυθμό. Θα προσπαθήσει να κάνει νευρικούς τους παίκτες του αντιπάλου. Υπομονετικά θα καραδοκεί την ευκαιρία της από μια αντεπίθεση ή ένα στημένο του Γκόμεθ. Τους νικήσαμε 2- 1 στον πιο πρόσφατο αγώνα πιέζοντας τους πολύ από την αρχή, κάτι που αποδείχθηκε καλή τακτική.

Ουσιαστικά «σπρώχτηκε» στον τίτλο του πρωταθλήματος, η διακοπή τη βρήκε στην πρώτη θέση και παρέμεινε σε αυτήν, διότι δεν υπήρξε συνέχεια. Είναι ένας σοβαρός σύλλογος, έχουν πολλά χρήματα και μεγάλες φιλοδοξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα