ΠΕΟ: Σύγκληση Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για αύξηση των ατυχημάτων

Τον καθορισμό συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, ζητά ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, με αφορμή την αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Με χθεσινή επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο κ. Κυρίτσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, παραθέτει τα τραγικά στοιχεία των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων από την αρχή του χρόνου και ζητά τη σύγκληση του Εργατικού Συμβουλευτικού

Σώματος με θέμα «Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και η λήψη μέτρων για βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας».

Στην επιστολή του, ο ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα 9 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στην εργασία σε σύγκριση με 10 άτομα για ολόκληρο το 2018. 

«Δυστυχώς οι απώλειες ανθρώπινων ζωών σε ώρα εργασίας συνεχίζονται. Την περασμένη βδομάδα 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ εργάζονταν. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα 9 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στην εργασία σε σύγκριση με 10 άτομα για ολόκληρο το 2018», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κυρίτσης.

Αναφέρει, επίσης, ότι «η ΠΕΟ εδώ και καιρό έχει επισημάνει την ανησυχητική κατάσταση και έχει καταθέσει σειρά προτάσεων τόσο στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας όσο και με υπόμνημα που ενέκρινε η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΠΕΟ για την Ασφάλεια και Υγεία και σας έχει επιδοθεί. Οι προτάσεις μας στοχεύουν στο να βελτιωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ζητημάτων Ασφάλειας και Υγείας και σ’ ότι αφορά την πρόληψη και σ’ ότι αφορά τον έλεγχο, τη συμμόρφωση και την επιβολή του νόμου».

«Είναι κατά την άποψη μας προφανές», προσθέτει, «ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα από όσα γίνονται για προστασία των εργαζομένων.  Χρειάζεται η λήψη μέτρων που να αντιστρέφουν αυτή την αρνητική κατάσταση».

Στη βάση των πιο πάνω διαπιστώσεων, καταλήγει, « ζητούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στον καθορισμό συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος με θέμα ‘Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και η λήψη μέτρων για βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας’».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα