Τουρκικά ΜΜΕ: Ενδιαφέρον Ρώσων-Κινέζων να επενδύσουν στο Βαρώσι

Για  ενδιαφέρον Ρώσων και Κινέζων να επενδύσουν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μέσω αγοράς  των τίτλων ιδιοκτησίας από πρόσφυγες αναφέρονται τουρκικά δημοσιεύματα μετά την ανακοίνωση του ψευδοκράτους ότι προτίθεται να προβεί σε άνοιγμα της πόλης για επενδύσεις.

Συγκεκριμένα η Xουρριέτ αναφέρει «Ακολουθώντας τα βήματα του ψευδοκράτους  για να ανοίξει η τουριστική πόλη  της Αμμοχώστου οποία έχει κλείσει από το 1974, υπό την τουρκική κυριαρχία, οι ρωσικές και κινεζικές εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν στους Ε/κ  πρόταση για να αγοράσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας στην περίκλειστη

πόλη».

Το δημοσίευμα  αναφέρει πως η Ένωση Δήμων Αμμοχώστου που περιλαμβάνει περίπου 30 χιλιάδες Ελληνοκυπρίους ‘’που εγκατέλειψαν Αμμόχωστο’’ , ανησύχησαν τα μέτρα που έλαβε το ψευδοκράτος για διευθέτηση του περιουσιακού μέσω  "ανταλλαγής, αποζημίωσης και επιστροφής στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ».

«Τα βήματα  του ψευδοκράτους για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου  υπό την τουρκική διοίκησης  οδήγησαν στη δράση των Ελλήνων  και των Κινέζων  υπό την ελληνοκυπριακή διοίκηση, (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία). Ενεργώντας μέσα από τους Έλληνες δικηγόρους, οι ρωσικές και κινεζικές εταιρείες άρχισαν να προσφέρουν στους πρόσφυγες να πουλήσουν τις περιουσίες τους», αναφέρει.

Επιπλέον η Χουριέτ υποστηρίζει, χωρίς να επικαλείται πηγή, πως ο δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλας  επέστηκε την προσοχή στο γεγονός ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην πόλη, οι μεσάζοντες που εξυπηρετούσαν Ρώσους και κινέζους, οι οποίοι είχαν την έδρα τους στις ελεύθερες περιοχές, χτύπησαν τις πόρτες των προσφύγων της περίκλειστης πόλης  Αμμοχώστου.

«Ο κ. Κάρουλλας  είπε αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται με τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο σε επικοινωνία του  Sigmalive με τον κ. Κάρουλα μας είπε πως ότι γνωρίζει πως έγιναν κάποια τηλέφωνα από τ/κ δικηγόρους σε ε/κ πρόσφυγες  αλλά δεν γνωρίζει αν λειτουργούσαν για Ρώσους ή Κινέζους

Keywords
Τυχαία Θέματα