Πέντε τροφές που καταπολεμούν και μετριάζουν τον πόνο!

Οι ειδικοί λένε ότι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι και το πιο σημαντικό, πόσο μάλλον όταν έχετε κάποιο πόνο. Παρακάτω θα βρείτε τροφές που θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε τον πόνο απο ορισμένες παθήσεις.

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια καταπληκτική πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο το οποίο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των ημικρανιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης. Ωστόσο, παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, δεν φαίνεται να ανακουφίζει από τις κράμπες. Για περισσότερο μαγνήσιο, προσθέστε αμύγδαλα και κάσιους, σκούρα

πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φασόλια και φακές στη διατροφή σας.

Κουρκουμάς

Η χημική ένωση που δίνει στο μπαχαρικό το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του μπορεί να επηρεάσει διάφορες διαδικασίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής. Μελέτες σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα τα οποία έλαβαν συμπληρώματα κουρκουμίνης διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να περπατούν καλύτερα, και χωρίς τις παρενέργειες της λήψης φαρμάκων. Το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας νααπορροφήσει την κουρκουμίνη, οπότε δοκιμάστε ένα μείγμα αυτών των μπαχαρικών.

Σολομός

Γεμάτος με αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός θεωρείται ιδανική τροφή. Κάνει καλό στην καρδιά και μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους που προκαλεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Άλλες ποικιλίες ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του τόνου, της σαρδέλας και του σκουμπριού, είναι επίσης καλές επιλογές.

Μέντα

Το έλαιο από μέντα ανακουφίζει από τις κράμπες, τα αέρια και το φούσκωμα που είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Το αφέψημα με μέντα είναι καλή προσωρινή θεραπεία όταν υποφέρει το στομάχι σας. Μία έρευνα έχει δείξει ότι το τσάι δυόσμου της Βραζιλίας (που παρασκευάζεται από το φυτό Hyptnis crenata) ήταν εξίσου αποτελεσματικό με ένα παυσίπονο.

Παρθένο ελαιόλαδο

Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται ελαιοκανθάλη, και λειτουργεί σαν την ιβουπροφαίνη. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο διαθέτει επίσης lubricin, το οποίο διατηρεί την υγεία των αρθρώσεων και προστατεύει τον χόνδρο από το να υποχωρήσει. Μπορεί να βοηθήσει άτομα με οστεοαρθρίτιδα. Προτιμήστε το ωμό.

Πηγή: iatronet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα