Πενταπλασιάζεται ο αριθμός πυρομαχικών σε Τούρκους πολίτες

Αύξηση στο όριο κατοχής πυρομαχικών (σφαίρες) από 200, που ήταν τον χρόνο, στις 1000 για τους Τούρκους πολίτες που κατέχουν όπλα, επέτρεψε με εγκύκλιο πριν από μερικές μέρες το τουρκικό Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τη Χουριέτ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Abdulhamit Gull δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για αυτό το ζήτημα.

Στην Τουρκία εδώ και καιρό έχει ανοίξει μια συζήτηση για την ανάγκη ρύθμισης της νομοθεσίας σχετικά με την οπλοκατοχή, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για εύκολη πρόσβαση σε

όπλα, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ενρτογάν τον Ιούλιο του 2016.

«Γιατί δεν αρχίζετε να εργάζεστε για τον περιορισμό του ατομικού οπλισμού; Γιατί εξακολουθείτε να μην εμποδίζετε την ηλεκτρονική πώληση όπλων στη χώρα;», διερωτήθηκε πρόσφατα βουλευτής της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας. «Πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι το δικαίωμα στον αριθμό σφαιρών είναι χαμηλό; Υπάρχει κάποιο συμβούλιο ή μονάδα στο Υπουργείο που εργάζεται για το θέμα; Ποιος είναι ο λόγος για την αύξηση του δικαιώματος της κατοχής πυρομαχικών (σφαίρες) κατά πέντε φορές; Έχει γίνει κάποια εργασία σχετικά με τους κινδύνους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 1000 σφαίρες όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας; Γιατί δεν γίνεται κάτι για τον περιορισμό της πώλησης και χρήσης πυροβόλων όπλων;».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, Mustafa Baloglu, ζήτησε την επιβολή αυστηρών κριτηρίων για την κατοχή όπλων και να γίνουν πιο προσεκτικοί έλεγχοι ιστορικού για τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε η τουρκική αντιπολίτευση στην Εθνοσυνέλευση της χώρας, περίπου 67,960 άνθρωποι τραυματίστηκαν από όπλα μεταξύ 2006 και 2015. Επιπλέον, περίπου 6,796 άνθρωποι τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο κατά μέσο όρο και 18 άνθρωποι τραυματίζονται καθημερινά.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, 106,740 όπλα αναφέρθηκαν ότι αγνοούνται ή έχουν κλαπεί το 2017, σύμφωνα με την έκθεση 80 σελίδων που κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου του 2018 από το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τον εντοπισμό αυτών των όπλων και την ενδεχόμενη παράνομη χρήση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα