ΠΑΣΥΠΠΟΣ: Μέτρα εάν δεν υπάρξει απόφαση για αγορά υπηρεσιών

Με μέτρα ετοιμάζεται να απαντήσει ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ. εάν δεν ληφθεί απόφαση για το θέμα του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών που εφαρμόστηκε σε όλα τα προγράμματα από το έτος 2013.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2018 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπό την προεδρία της Γενικής Διευθύντριας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ,

καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών και κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών, συζητήθηκε το θέμα του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών που εφαρμόστηκε σε όλα τα προγράμματα από το έτος 2013.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 Ιανουαρίου του 2018 και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου του 2018.

Στη συνάντηση έγινε σαφές προς τους εκπαιδευτικούς ότι εάν δεν υπάρξει απόφαση της Τριμερούς Επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα μέχρι τέλος Μαρτίου 2018, το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει άμεσα σε νέα προκήρυξη Αγοράς Υπηρεσιών εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά 2018 - 2019 για λόγους έγκαιρης στελέχωσης.

Ως ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ. αιτούμαστε η Τριμερής Επιτροπή να καταλήξει σε αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στη συνάντηση που είχαμε στο Προεδρικό.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ. δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειόμενης και της απεργίας επ' αόριστον, στην περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς δεν καταλήξουν σε απόφαση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς στο καθεστώς μισθωτού, μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα