Πεδίο μάχης έγινε το Τσίρειο

Υπό κράτηση τρεις οπαδοί του Απόλλωνα για τα προχθεσινά επεισόδια στο ντέρμπι
Πέραν των τριών ατόμων αναζητούνται, ενώ η Αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Τσιρείου

Διάταγμα τριήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων, ηλικίας 29, 24 και 20 χρόνων, σε σχέση με επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές, στην προσπάθεια αριθμού οπαδών του Απόλλωνα να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς έλεγχο, σπρώχνοντας την είσοδο αριθμός ένα της δυτικής κερκίδας του Τσιρείου Σταδίου. Τα επεισόδια στα γήπεδα δεν

είναι βέβαια ένα τωρινό φαινόμενο, αλλά ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο αφορά όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα.

Επιχείρησαν να σπρώξουν την είσοδο
Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, διεμήνυσε πως η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να επιβάλει τον νόμο και την τάξη και γι' αυτό συνέλαβε ήδη τρία άτομα, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες άλλων προσώπων, που θα απομονωθούν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Τσιρείου.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης «προχθές γύρω στις 18.30 και λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ δημιουργήθηκε ένταση στην είσοδο 1 της δυτικής κερκίδας του Τσιρείου Σταδίου, με μικρή ομάδα οπαδών του Απόλλωνα, οι οποίοι επιχείρησαν να σπρώξουν την είσοδο και να εισέλθουν σε αυτήν, αγνοώντας τους επιτηρητές».

«Στην προσπάθειά τους να επέμβουν και να βοηθήσουν τους επιτηρητές, μέλη της αντιοχλαγωγικής ομάδας δέχθηκαν επίθεση από τη μικρή αυτή ομάδα των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη της αστυνομίας και να μεταφερθούν στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς και τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες», συμπλήρωσε.

Δέχθηκαν επίθεση τα μέλη της ΜΜΑΔ
Επίσης, στον ίδιο χώρο μετέβη και η αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΜΑΔ, τα μέλη της οποίας δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς, με ξύλα, πέτρες και πλαστικά μπουκάλια, ενώ έγιναν συνολικά τρεις συλλήψεις. «Η αστυνομία επενέβη άμεσα, οι συλλήψεις ήταν αυτόφωρες και αυτό δείχνει και την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση και να επιβάλει τον νόμο και την τάξη σε όσους παραβαίνουν τις οδηγίες και τη σχετική νομοθεσία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Επίσης, συνέχισε, «έχει οριστεί ανακριτική ομάδα η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρώσει τις εξετάσεις και προσπάθεια είναι η άμεση καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο και η έκδοση διαταγμάτων αποκλεισμού από τα γήπεδα των τριών οπαδών».

Αναζητούνται και άλλοι
Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν οχλαγωγία, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς και επίθεση εναντίον αστυνομικού. Πέραν των τριών συλληφθέντων, συνέχισε, ο κ. Σωτηριάδης, «αναζητούνται και άλλα πρόσωπα και η Αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Τσιρείου σε μια προσπάθεια να ζητήσουμε τη βοήθεια του κόσμου με σκοπό να εντοπίσουμε και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στα επεισόδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα