Η ΑΕΚ νίκησε και «πάτησε» πεντάδα

Ο Δικέφαλος του Νότου ήταν ο θριαμβευτής στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3-0)
Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ ήθελαν τη νίκη χθες, στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Για να πούμε την αλήθεια, όμως, οι Αθηναίοι «καίγονταν» περισσότερο για τους τρεις βαθμούς. Η βαθμολογική τους κατάσταση ήταν τέτοια (κυρίως μετά τη χθεσινή νίκη του Πλατανιά

επί της Βέροιας), που δεν είχαν άλλη επιλογή:

Έπρεπε να κερδίσουν, προκειμένου να εκμεταλλευτούν και την ήττα της Ξάνθης και να πλασαριστούν στην πεντάδα, που είναι ο αντικειμενικός τους στόχος. Κι αυτό ακριβώς έκαναν (3-0), σκοράροντας μάλιστα με το «καλημέρα» και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (48ο δευτερόλεπτο!) με τον Αραούχο.

Γενικά, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί και να χάνει μόνο δύο καλές ευκαιρίες στο χρόνο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Η κατάσταση απλουστεύτηκε για την ΑΕΚ μετά την αποβολή του Μαλεζά (53΄). Ουσιαστικά, το δεύτερο 45λεπτο ήταν σχεδόν συνεχής μονόλογος για τους γηπεδούχους, που «σταμάτησαν» στις αποκρούσεις του Γλύκου αλλά δικαιώθηκαν στο 85΄, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αραούχο και στο 90΄+1, με την κεφαλιά του Αραβίδη.

Κι ενώ λοιπόν έγιναν αυτά στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατάφερε στον Πειραιά να αφήσει πίσω τα πρόσφατα προβλήματά του, να σκοράρει (μετά από 391 λεπτά!) και να πάρει τη νίκη από τον Ατρόμητο (2-0). Μία νίκη που ξανάδωσε αέρα έξι βαθμών στους πρωταθλητές, που παραμένουν φυσικά το «κλασικό» φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Πίσω του, εξακολουθεί να προβάλλει η φιγούρα του Πανιώνιου, αλλά θεωρείται δύσκολο μέχρι αδύνατο (τουλάχιστον, για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου!) να υπερκαλύψει την απόσταση.

Έστω κι αν μέχρι τη λήξη της σεζόν απομένουν επτά αγωνιστικές. Κι αυτό γιατί, εκτός από ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο επόμενο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλα τέτοια… απρόοπτα για να διαφοροποιηθούν τα σημερινά δεδομένα.

Τα χθεσινά γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Ντα Κόστα (36΄) και Φυτανίδης (αυτογκόλ, 62΄). Με τον νεαρό Λημνιό να δημιουργεί κάποια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Σα Πίντο άρχισε επιθετικά την αναμέτρηση. Ήταν λογικό να χρειαστεί λίγο χρόνο να βρουν τα «πατήματά» τους οι γηπεδούχοι, μέχρι να αφομοιώσουν την έμπνευση του Βούζα να χρησιμοποιήσει ως σέντερ φορ τον Ντομίνγκες και πίσω του τον Μαρίν. Δυο παίκτες που προέρχονταν από μακρύ διάστημα απουσίας, καθώς βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Μετά το γκολ του Φορτούνη, ο Ατρόμητος άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά πριν προλάβει να δημιουργήσει σοβαρές καταστάσεις, ο Ανσαριφάρντ καθάρισε τη νίκη. Περίπου τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (62΄), ο Ιρανός αναστάτωσε την άμυνα του Ατρόμητου και με προβολή ανάγκασε τον Φυτανίδη να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα