Παρέλαση: Από κουτσουρεμένη, πανηγυρική – Τι αλλάζει

Δυναμική επάνοδο στις παρελάσεις θα κάνει η Εθνική Φρουρά, αρχής γενομένης από αυτήν της 1ης Οκτωβρίου αφού στόχος είναι η ανανεωμένη παρουσία.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει στην στρατιωτική παρέλαση τα νέα όπλα που έχουν παραληφθεί καθώς και μηχανοκίνητο οπλισμό.

Η Εθνική Φρουρά φαίνεται πως αφήνει πίσω τα «κουτσουρεμένα χρόνια» του 2013, όταν ελέω οικονομικής κρίσης, η παρέλαση έγινε χωρίς τα μηχανοκίνητα οχήματα αφού το κόστος μεταφοράς τους από τις μονάδες

μέχρι τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης ήταν υψηλό.

ΕΦ σε νέα εποχή: Παρελθόν το G3 – Ακτινογραφία νέου οπλισμού

Τι αλλάζει στην φετινή παρέλαση:

- Για πρώτη φορά θα παρελάσουν οι Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ), η πρόσληψη των οποίων ξεκίνησε το 2016.
- Οι Ειδικές Δυνάμεις θα παρελάσουν έχοντας ανά χείρας τα νέα όπλα, το βρετανικό Accuracy και το ισραηλινό Tavor. Πρόκειται για φορητά όπλα ακριβείας.

Accuracy: Όπλο ακριβείας. ο.50 ίντζας και ελεύθερου σκοπευτή (κτυπούν από 3 χιλιόμετρα).

Tavor: Είναι κατασκευής της IWA (Israeli Weapon Industries). Είναι σύγχρονο όπλο. Τα ισραηλινά όπλα δοκιμάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το εν λόγω, είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις ειδικές δυνάμεις. Στον σχεδιασμό του λήφθηκε υπ' όψιν η άποψη των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι διαμετρήματος των 5.56 χιλιοστών.

Σημειώνεται ότι, το κλασικό όπλο G3 που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Εθνική Φρουρά, σταδιακά θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από τον νέο οπλισμό, αφού μετρά ήδη 33 χρόνια ζωής.

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού εξάλλου, σημαντική προσθήκη είναι και αυτή του ολοκληρωμένου Συστήματος Παράκτιας Παρατήρησης («Ο.Σ.Π.Π»), το οποίο παρέχει τη δυνατότητα παρατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλησίον των ακτών και εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό τον εντοπισμό, αναγνώριση και ταυτοποίηση στόχων μέχρι και 25 χλμ από τις ακτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα