Η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησε η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Yael Ravia-Zadok συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Αποστολής, Sami Abu Janeb. Είχε μακρά συνομιλία με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Καθηγητή, Κώστα Γουλιάμο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητή, Γιώργο Μπούστρα. Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τα πρόσφατα επιτεύγματα του πανεπιστημίου όπως είναι οι διεθνείς διακρίσεις και η προσέλκυση φοιτητών από χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία,

η Κίνα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νορβηγία, ο Καναδάς κλπ. Ακολούθως, η κ. Ravia-Zadok συνοδευόμενη από τον Πρύτανη είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί τις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής καθώς και της νεοσύστατης Οδοντιατρικής Κλινικής.

«Η επίσκεψή μου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο με την ιδιότητα της Πρέσβειρας του Ισραήλ εξελίχθηκε σε μια συναρπαστική εμπειρία» ανέφερε η κ. Ravia-Zadok. «Πραγματοποιήθηκε» πρόσθεσε «στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να εντοπίσω νέους τομείς για επέκταση της ακαδημαϊκής συνεργασίας με τα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια της χώρας μου». Η πρέσβειρα εισήλθε στους χώρους των εργαστηρίων του πανεπιστημίου και ανέφερε ότι έχει εντυπωσιασθεί «από τα επίπεδα καινοτομίας και των επενδύσεων που έχουν γίνει στον τομέα της έρευνας. Οι υπέρ-σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα επιστημονικά εργαστήρια δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τους ερευνητές και τους εφευρέτες του αύριο ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Προσβλέπω στην αύξηση αυτών των συνεργειών σε ακαδημαϊκό επίπεδο», κατέληξε η Πρέσβειρα.

Αναχωρώντας η Πρέσβειρα είπε στον Πρύτανη «έχουμε πολλά να μάθουμε από εσάς» με τον Πρύτανη να ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση «και εμείς επιζητούμε συνεργασίες μαζί σας ώστε να ενισχύσουμε την αριστεία και την καινοτομία σε τομείς εκπαιδευτικής και ερευνητικής προτεραιότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα