«Παρατράγουδα» στη δίκη έκδοσης του Αιγύπτιου αεροπειρατή

Πίσω στις φυλακές θα οδηγηθεί ο εκζητούμενος, Σελίχ Μουσταφά Ελντίν, ύστερα από οδηγίες της Επαρχιακής Δικαστού, Δώνας Κωνσταντίνου, για να εξεταστεί από γιατρό, καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε να εξεταστεί, όταν αυτός παραπονέθηκε ότι ασκήθηκε βία σε βάρος του όταν αρνήθηκε να βγάλει την μπλούζα του, στην οποία είχε αναγράψει πολιτικά συνθήματα, πριν οδηγηθεί στις φυλακές.

Το πρωί της 20ης Μαΐου καταχωρήθηκε στο Πρωτοκολλητείο εξουσιοδότηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του Σελίχ Μουσταφά Ελντίν,

ο οποίος φέρεται να διέπραξε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο προσγειώθηκε το πρωί της 29ης Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Μουσταφά έφτασε στο δικαστήριο με αργοπορία και η πληροφόρηση ήταν ότι αρνείτο να βγάλει την μπλούζα του. Η διαδικασία έχει διακοπεί και αναμένεται να επιστρέψει από τις φυλακές ο Μουσταφά, καθώς η Δικαστής δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ενημερώθηκε, έδωσε οδηγίες όπως δοθεί δικαίωμα στο δικηγόρο του Μουσταφά να τον συνοδεύσει και να παραστεί κατά την εξέτασή του από γιατρό των φυλακών.

Οι οδηγίες της Δικαστού είναι όπως αν ο γιατρός κρίνει πως πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αυτό να γίνει.

Ακόμα, ο δικηγόρος του εκζητούμενου, Ροβέρτος Βραχίμης, υπέβαλε αίτημα για να κινηθεί η διαδικασία εξέτασης παραπόνου για κακοποίηση του κρατουμένου και να εξεταστούν οι κάμερες των φυλακών και να ληφθεί κατάθεση από τον κρατούμενο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα