Μαρί: Δικαίωση των οικογενειών μετά από 5 χρόνια

Δικαίωση, ως ένα βαθμό, για τις οικογένειες των δεκατριών ηρώων της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 συνιστά απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που επιδίκασε τις πρώτες τρεις αγωγές συγγενών των θυμάτων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στην πρώτη υπόθεση επιδικάστηκαν αποζημιώσεις €628.000 στην οικογένεια του πυροσβέστη Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Άλλα ποσά επιδικάστηκαν στις οικογένειες του Κλεάνθη Κλεάνθους και του Παναγιώτη Θεοφίλου.

Καμία αποζημίωση

δεν είναι ικανή να καλύψει το κενό των ανθρώπων, που χάσαμε άδικα, επισημαίνουν οι τραγικές οικογένειες, οι οποίες αισθάνονται, ωστόσο ικανοποίηση και δικαίωση, καθώς η Δημοκρατία παραδέχθηκε την ευθύνη της.

Σε κάθε υπόθεση ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στα ποσά θα προστεθούν τόκοι από την ημέρα της τραγωδίας. Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ακολουθούν αγωγές για άλλους εννιά ήρωες και σύντομα αναμένονται δικαστικές αποφάσεις.

Είναι, επίσης, σημαντικό το ότι η Δημοκρατία παραδέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι φέρει ακεραία την ευθύνη για τον θάνατο των 13 θυμάτων της φοβερής έκρηξης.

Εξάλλου, εκτός από τα ποσά των αποζημιώσεων, που επιδικάστηκαν για την απώλεια του δικαιώματος ζωής, γίνεται και εκτενής αναφορά στις ευθύνες, που έφερε η τότε κυβέρνηση για την τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα