Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες

Στον ΔΗΣΥ δεν παίζουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια του λαϊκισμού, τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου
«Την Κυριακή στην κάλπη ο κόσμος του ΔΗΣΥ θα στείλει ηχηρό μήνυμα. Θα επιβεβαιώσει ότι ο ΔΗΣΥ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου», τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος στην τελική προεκλογική συγκέντρωση

«Την Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας. Αυτές οι βουλευτικές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Σημαντικές γιατί η Κύπρος

βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και το δίλημμα είναι: Θα συνεχίσουμε τον δρόμο της σταθερότητας ή θα ρισκάρουμε να γυρίσουμε πίσω;». Αυτό το ερώτημα έθεσε χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι με τους κόπους και τις θυσίες των πολιτών καταφέραμε πολλά και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. «Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που έχει ξεκινήσει. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Κύπρο να πάει πίσω. Πρόεδρέ μας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Συναγερμικός μας κόσμος δεν θα αφήσει την Κύπρο να γυρίσει πίσω», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στην εκδήλωση μεγάλη τιμή, λέγοντας πως είναι ο άνθρωπος που έδωσε σημαντικές, κρίσιμες και νικηφόρες μάχες για τον ΔΗΣΥ, οι οποίες καθόρισαν την πορεία της παράταξης και πάνω απ’ όλα την προοπτική του τόπου μας. «Ο δικός μας άνθρωπος είναι σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης που με σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα και σιγουριά οδηγεί την Κύπρο. Αγαπητέ μας Πρόεδρε, σε ευχαριστούμε», ανέφερε.

Να αναλογιστούν πού βρισκόμαστε
«Την Κυριακή στην κάλπη ο κόσμος του ΔΗΣΥ θα στείλει ηχηρό μήνυμα. Θα επιβεβαιώσει ότι ο ΔΗΣΥ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Νεοφύτου. «Περήφανοι Συναγερμικοί, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή! Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, να φτάσει το μήνυμα αυτό και στο τελευταίο σπίτι. Κανείς Συναγερμικός στην αποχή, η αποχή μάς πάει πίσω», υπέδειξε. Κάλεσε όσους σκέφτονται την αποχή ή άλλες επιλογές να θυμηθούν πού βρισκόταν η Κύπρος πριν από τρία χρόνια. Να θυμηθούν την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την αγωνία για το αύριο και τους μεγάλους κινδύνους που μας απειλούσαν και να αναλογιστούν πού βρισκόμαστε σήμερα.

Απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της παράταξης ανέφερε πως κατανοεί ότι σε αυτή τη δύσκολη πορεία έχουν γίνει και λάθη και αρκετές δυσαρέσκειες είναι δικαιολογημένες. «Οι συμπολίτες αυτοί μπορεί να σκέφτονται ή να απέχουν από τις εκλογές ή να κάνουν άλλες επιλογές. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που κάνουν είναι να τιμωρήσουν την Κύπρο και τις προοπτικές της. Τους ζητώ να έρθουν και πάλι μαζί μας για να διορθώσουμε τα λάθη μας αλλά και να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο που μας αξίζει», είπε.

Παραμένουν προκλήσεις
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει πολλά και επιτεύχθηκε η έξοδος από το μνημόνιο με συλλογική προσπάθεια. «Σημαντικές όμως προκλήσεις παραμένουν μπροστά μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Με τη σύνεση, την ωριμότητα και την αντοχή των πολιτών ξεπεράσαμε εμπόδια που έμοιαζαν αξεπέραστα», τόνισε. Προειδοποίησε, ωστόσο, πως τα επιτεύγματα αυτά κινδυνεύουν από τη μάστιγα του λαϊκισμού, της οποίας τις συνέπειες έχουμε βιώσει, φτάνοντας ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

«Εμείς στον ΔΗΣΥ δεν παίζουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια του λαϊκισμού. Δεν θυσιάζουμε τα όσα πετύχαμε στον βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών που κάποιοι επέλεξαν», υπογράμμισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Έχουμε και στρατηγική και σχέδιο. Και προχωρούμε», είπε. Και μόνο η Κυβέρνησή μας και ο ΔΗΣΥ γνωρίζουμε τον τρόπο να μεγαλώσουμε το δένδρο της ανάπτυξης, πρόσθεσε.

Η πρόκληση είναι το μέλλον
«Γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να γκρεμίζεις. Και ξέρουμε συνάμα πόσο δύσκολο είναι να χτίζεις. Οι προηγούμενοι γκρέμισαν τη χώρα. Μέσα σε τρία χρόνια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διόρθωσε πολλά. Και έβαλε τις βάσεις για να γίνουν ακόμη περισσότερα. Τους χαρίζουμε και τους αφήνουμε στο παρελθόν και τα αδιέξοδά τους και παίρνουμε στα χέρια μας το μέλλον του κυπριακού λαού. Στον ΔΗΣΥ η πρόκληση είναι το μέλλον. Και μαζί κερδίζουμε ήδη αυτό το στοίχημα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του κόμματος. Για να αλλάξουμε την Κύπρο, επεσήμανε, χρειαζόμαστε τους Κύπριους πολίτες στο πλευρό μας. Διότι, όπως είπε, ένας ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει μια ισχυρή Κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει το έργο της.

Δύναμη σταθερής προοπτικής
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε πως η Κύπρος βρίσκεται σε καθοριστικό σημείο και δεν πρέπει να ρισκάρουμε να γυρίσουμε σε νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Γι’ αυτό οι εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είπε, και γι’ αυτό η αποχή από τις εκλογές δίνει συγχωροχάρτι στο παρελθόν και στα όσα ζήσαμε.

«Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Εσείς δεν θα αφήσετε να μας πάρουν πίσω. Δεν ρισκάρουμε την πορεία της Κύπρου προς το μέλλον. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η δύναμη σταθερής προοπτικής για την Κύπρο. Αυτός είναι ο περήφανος ΔΗΣΥ. Ελάτε, λοιπόν, να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα. Το όραμα μιας ελεύθερης, ενωμένης και περήφανης πατρίδας. Μιας χώρας φιλόδοξης που θα απογειωθεί, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω. Μαζί θα πάμε την Κύπρο μπροστά. Μαζί την Κυριακή θα φωνάξουμε ξανά, σεισμός, σεισμός, Συναγερμός», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η οικογένειά του
Χαιρετίζοντας την τελική προεκλογική συγκέντρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τον αποξενώσει από την οικογένειά του που είναι ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι αυτό που έπραξε και πράττει είναι να συμπεριφέρεται πραγματικά ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Δεν μπορεί κανένας να μου απαγορεύει να πω δημόσια ευχαριστώ στον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προσπάθειες που έκανε και τους αγώνες που έδωσε στη Βουλή, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, είπε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει πολιτικό παιδί του Γλαύκου Κληρίδη.

Τόνισε ότι εμπιστεύεται τον ΔΗΣΥ και τους πολίτες ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια «να παραδώσουμε ένα σύγχρονο κράτος με προοπτική για τους νέους». Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε, ακόμη, ότι θα καλέσει τα κόμματα που θα αναδειχθούν από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής να ενώσουν δυνάμεις, ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να προωθηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα