Παραμένει ο Αττίλας στο οδόφραγμα

Παραμένει ο κατοχικός στρατός στην περιοχή του οδοφράγματος της Δερύνειας, παρά την δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μετακίνησή του, ως προϋπόθεση για την διάνοιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», ο τουρκικός στρατός θα μετακινηθεί απλώς μερικά μέτρα από το φυλάκιο, στο οποίο θα «στρατοπεδεύσει» η ψευδοαστυνομία και δεν θα είναι μεν ορατός στους διερχομένους, πλην, όμως, θα έχει δυνατότητα επόπτευσης της περιοχής.

Παρότι η ιστορία

ενός οδοφράγματος φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό, εντούτοις ο συμβολισμός και η σημειολογία της διαχείρισής του αποτελεί μικρογραφία της διαχρονικής διαχείρισης του Κυπριακού. Οι όροι της ε/κ πλευράς εξουδετερώνονται βαθμηδόν από την τουρκική εμμονή, καταλήγουν σε εποικοδομητικές ασάφειες, αφήνουν όμως μετέωρη την λύση του Κυπριακού και διατηρούν την κατοχή.

Αυτήν την πεποίθηση συμμερίζεται και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, καθώς, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της IMR/Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για λογαριασμό της «Σ», το 75% δεν θεωρούν ότι οδηγούμαστε σε λύση «με βάση τα όσα συζητούνται τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα