Απείλησε σπίτια η πυρκαγιά στην Πέγεια-Χωρίς ρεύμα η περιοχή(pics)

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πέγεια που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (4/11).

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, η φωτιά άρχισε από χαράδρα στην Πέγεια αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν επεκτάθηκε προς την κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε η ώρα 07.52 σήμερα το πρωί. ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού και 1 καδενοφόρο όχημα της επαρχιακής Διοίκησης. Εκδηλώθηκε πλησίον κατοικημένης περιοχής και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε επέκταση της σε κατοικίες. Από

την πυρκαγιά επηρεάστηκαν ηλεκτρικά καλώδια Κατέκαυσε συνολική έκταση 1 1/2 περίπου εκταρίου από ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης και συνεχίζουν για πλήρη κατάσβεση.

Μάλιστα κάτοικοι βρήκαν στους δρόμους ενώ καπνοί έπνιξαν την περιοχή της Πέγειας.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει:

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στο κοινό που διακινείται στην περιοχή Πέγειας, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου και καταβάλλονται προσπάθειες κατάσβεσης της από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Συστήνεται προσοχή στους κατοίκους της περιοχής, ενώ προτρέπεται το ευρύτερο κοινό να αποφεύγει τις διακινήσεις προς την περιοχή.

Καλείται το κοινό να ακολουθεί τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή για παροχή βοήθειας και διευκόλυνση στις διακινήσεις των πολιτών.

Να θυμίσουμε ότι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να θέσουν υπό έλεγχο ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

\

Keywords
Τυχαία Θέματα