Παραιτήσεις για λίστες υποψηφίων «βουλευτών» σε ΡΤΚ και ΚΛ

Την παραίτησή του από το ΡΤΚ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού στο Facebook ο τέως πρόεδρος της Dev İş και πρώην «βουλευτής», Χασάν Σαριτζιά αντιδρώντας στην λίστα των υποψηφίων «βουλευτών επικρατείας» που ανακοίνωσε η ηγεσία του κόμματος.


Μετά τους κλυδωνισμούς των τελευταίων χρόνων τ6ο ΡΤΚ επέλεξε να είναι ενάντια στον λαό, γράφει ο Σαριτζιά που δηλώνει ότι από σήμερα ο ίδιος δεν είναι μέλος ενός κόμματος που είναι ενάντια στην (εργατική)

τάξη και πολύ σύντομα θα στείλει την επιστολή παραίτησής του και στο ΡΤΚ.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, μέσω επίσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε στις επικρίσεις γράφοντας ότι υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να προκαλέσουν διαμάχες εντός του ΡΤΚ. Ένωσαν τις δυνάμεις τους, πήραν τις αποφάσεις τους, προσθέτει και καλεί τους επικριτές να μην χάνουν άδικα το χρόνο τους.

Οι αντιδράσεις όμως δεν υπάρχουν μόνο στο ΡΤΚ. Στη σημερινή του στήλη στην Αφρίκα ο Σενέρ Λεβέντ επικρίνει τον Κουντρέτ Οζερσάι γιατί κατεβάζει με το κόμμα του Λαού υποψήφιους που ανήκαν ή ήταν υποψήφιοι παλιότερα με το κόμμα Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού κόμματος και του υπενθυμίζει ότι είχε δηλώσει πως πολιτικοί παλιάς κοπής δεν θα ήταν δικοί τους υποψήφιοι και πως θα δοκιμάσουν με νέα πρόσωπα. Αναφέρεται σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις υποψηφίων ο Σενέρ Λεβέντ και σχολιάζει πως «εάν κάποιος επιλέξει να είναι υποψήφιος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο». Φέρνει δε ως παράδειγμα το ΔΚ του Σερντάρ Ντενκτάς που άρχισε με 12 «βουλευτές» και τώρα «έχει δεν έχει 5».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα