Καμία κάλυψη σε φαινόμενα παραοικονομίας, λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Η ΠΑΣΥΚΙ «ουδέποτε παρείχε κάλυψη σε φαινόμενα παραοικονομίας στα νοσοκομεία» και «απαιτεί από όσους κατέχουν στοιχεία για δωροδοκίες ιατρών, όπως δηλώνουν, να τα καταθέσουν μέσων των νόμιμων οδών ώστε να διερευνηθούν».


Με σχετική ανακοίνωση, η συντεχνία εκφράζει ιδιαίτερο προβληματισμό για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της κλαδικής Ιατρών – ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. ότι ιατροί του Νοσοκομείου Πάφου χρηματίζονται, όπως και για απαράδεκτες, όπως λέει, αναφορές σε σχέση με την διοίκηση του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου.

«Θεωρούμε, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο,

κατά την οποία ως ιατροί των Κρατικών Νοσηλευτηρίων βιώνουμε ένα κλίμα έντεχνης απαξίωσης μας, τέτοιου είδους τοποθετήσεις, που δεν συνοδεύονται από τεκμήρια και αποδείξεις, το μόνο που κατορθώνουν είναι η παραπλάνηση σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα και τις ευθύνες, επιφέροντας έτσι επιδείνωση της απαξίωσης των ιατρών του δημοσίου αλλά και των κρατικών νοσηλευτηρίων γενικά» προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η γενίκευση μέσω δηλώσεων για δημιουργία εντυπώσεων, ιδιαίτερα από συναδέλφους συνδικαλιστές είναι «απαράδεκτη και αντιδεοντολογική» και δεν οδηγεί στην πάταξη τέτοιων φαινομένων, αλλά δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση και απαξίωση.

«Όσον αφορά τις ατυχέστατες επιθέσεις μέσω δηλώσεων κατά της επάρκειας και των προσόντων του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου τονίζουμε ότι ο αρμόδιος για να διερευνήσει και να κρίνει είναι το Υπουργείο Υγείας» συμπληρώνεται.

Κατά την ΠΑΣΥΚΙ, «δεν μπορεί κανένας, ενδυόμενος τον μανδύα του συνδικαλιστή, να γίνεται κριτής των πάντων, να αξιολογεί ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν τα προσόντα και να χαρακτηρίζει περίπου άχρηστους συναδέλφους του, που προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό στην προσπάθεια διατήρησης του αξιόμαχου και της προσφοράς των νοσηλευτηρίων μας».

Η συντεχνία λέει ότι αναμένει από την ΠΑΣΥΔΥ να τοποθετηθεί άμεσα για το περιεχόμενο των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κλαδικής ιατρών ενώ καλεί όλους τους ιατρούς του δημοσίου, αλλά και τους ασθενείς «να συσπειρωθούν γύρω από την μόνη συντεχνία, που νυχθημερόν αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών, την πραγματική αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των παρεχόμενων προς τους ασθενείς υπηρεσιών υγείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα