Πανέτοιμοι για το πρώτο βήμα

ΑΕΚ
Προσγειωμένοι και σοβαροί οι «κιτρινοπράσινοι» θέλουν να «καθαρίσουν» από σήμερα την πρόκριση

Το μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι στο σημερινό πρώτο παιχνίδι κυπέλλου για τη δεύτερη φάση, με την Καρμιώτισσα. Οι «κιτρινοπράσινοι» θέλουν πάρα πολύ την πρόκριση και θα τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν να περάσουν στην προημιτελική φάση. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Λάρνακας αποκλείεται στην ημιτελική φάση.

Από την ίδρυσή της το 1994 έχει καταφέρει να παίξει σε τρεις τελικούς και να πανηγυρίσει μόνο ένα κύπελλο. Η δίψα

για έναν τίτλο είναι πολύ μεγάλη. Η ομάδα έχει εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να αρχίσει να υλοποιεί τους στόχους της. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και αυτό που της λείπει είναι οι τίτλοι.

Αυτό είναι απ’ όλους παραδεκτό στην ομάδα της Λάρνακας. Η εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων που οι «κιτρινοπράσινοι» κάνουν πρωταθλητισμό θα βοηθήσει τα μέγιστα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες στο ρόστερ έχουν βιώσει μαζί αυτές τις εμπειρίες και οι ίδιοι το πιστεύουν.

Το θέμα είναι να το πιστέψουν όλοι όσοι αγωνίζονται, αλλά και όλοι αυτοί που δεν αγωνίζονται. Όλοι θα χρειαστούν και όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι. Το να νιώθουν όλοι αναγκαίοι είναι πολύ σημαντικό. Η σωστή διαχείριση του ρόστερ επίσης παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο.

Δεν μπορεί μια ομάδα να πρωταγωνιστεί σε έναν στόχο και να αγνοεί ή να υποτιμά τον άλλο. Η καλή πορεία στην Ευρώπη και τα οκτώ παιχνίδια ήταν λογικό ότι θα έφερναν και κούραση, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Κάποιες αιτιολογήσεις του γεγονότος ότι η ομάδα της Λάρνακας σε κάποια παιχνίδια φαινόταν κουρασμένη, υπάρχουν.

Το να αλλάζεις γυμναστή, σημαίνει πάρα πολλά. Η φυσική κατάσταση εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από την προετοιμασία, αλλά και από τις συμμετοχές κάποιων παικτών. Ο προηγούμενος γυμναστής της ομάδας ήταν αυτός που ανέλαβε την προετοιμασία της ομάδας και ήξερε από πρώτο χέρι την κατάσταση και τα εργομετρικά όλων των παικτών.

Για προσωπικούς λόγους αποχώρησε από την ομάδα και ο νέος γυμναστής, όπως και κάποιος παίκτης χρειάζεται τον χρόνο του για να εγκλιματιστεί και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εργασίας.

Σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, και οι πιο ασήμαντες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έναν σημαντικό παράγοντα όπως είναι η φυσική κατάσταση.

Αυτός μπορεί και να είναι και ένας από τους λόγους που οι «κιτρινοπράσινοι» παρουσίασαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά και στη διάρκεια των τρεξιμάτων και των ψηλών πιέσεων σε έναν αγώνα.

Σοβαρά και προσγειωμένα
Χωρίς να υποτιμούν την Καρμιώτισσα, σήμερα οι «κιτρινοπράσινοι» θέλουν νίκη με μηδέν παθητικό, που θα τους δώσει και περισσότερη άνεση για τον επαναληπτικό, αλλά και την ευχέρεια να χρησιμοποιηθούν και παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους στον επαναληπτικό.

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει δύο φορές με το άνετο 3-0 την ομάδα των Κάτω Πολεμιδιών. Τα δεδομένα τώρα θα είναι διαφορετικά. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τέτε, Μουρίγιο και Τομάς. Αναμένεται πάντως ότι θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Υπέγραψε ο Μαλόκου
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες κι επίσημα την απόκτηση του 20χρονου Αλβανοκροάτη επιθετικού Έλβιρ Μαλόκου, με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν από την Ταραγόνα.

Ο Μαλόκου προέβη και στις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα του σωματείου, τονίζοντας ότι θα ήθελε να μείνει περισσότερο στην ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα ως δανεικός για έξι μήνες, αλλά πιστεύω ότι θα μείνω περισσότερο. Είναι ό,τι καλύτερο για το μέλλον μου. Συνάντησα ένα πολύ καλό περιβάλλον. Η ομάδα έχει καλούς προπονητές και ποδοσφαιριστές, είναι ό,τι καλύτερο για μένα.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ό,τι έχω και δεν έχω για την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός επιθετικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα