Η διαδικασία της Διάσκεψης για την Κύπρο

Η Διάσκεψη για την Κύπρο η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί, καθώς Έιντε και Χριστοδουλίδης το έχουν επισημάνει σε τοποθετήσεις τόσο χθες όσο και σήμερα.

Σημαντική για τη Διάσκεψη είναι και η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το ρόλο και τη συνεισφορά κάποιων από τα εμπλεκόμενα μέρη σ' αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η Διάσκεψη θα αρχίσει το πρωί της Πέμπτης, 12

Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Γενεύης. Της Διάσκεψης θα προεδρεύσει ο νέος Γ.Γ. ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα έχουν μια τριμερή κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκουτιέρες, μέχρι τις 10.50 το πρωί και ακολούθως στις 11.00 θα ξεκινήσει το τελετουργικό μέρος της Διάσκεψης, με ομιλία του Γ.Γ. ΟΗΕ.

Στο τελετουργικό μέρος θα παρευρεθούν τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή οι δυο πλευρές, οι τρεις εγγυήτριες χώρες. Επίσης θα παρευρεθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθύνει και ομιλία εξαιρετικά υποστηρικτική προς την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια του Προέδρου της Κομισιόν, κ.Γιούνκερ. Θα είναι παρόντα επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως και οι εκπρόσωποι των τ/κ "κομμάτων". Ομιλίες αναμένεται να απευθύνουν κι άλλα μέρη εκτός ΟΗΕ και ΕΕ.

Η εκπροσώπηση των εγγυητριών δυνάμεων θα γίνει σε επίπεδο ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το υπόλοιπο κομμάτι της διάσκεψης θα διεξαχθεί με αλλεπάλληλες συναντήσεις των εμπλεκόμενων μερών, πάνω σε προκαθορισμένη θεματολογία που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα