Παγκύπρια εκστρατεία για όσους έχουν ανάγκη εν όψει Πάσχα

Παγκύπρια εκστρατεία με σύνθημα ''Υιοθέτησε μια οικογένεια το Πάσχα'' πραγματοποίησε από τις αρχές Απριλίου το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Στόχος, οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη να απολαύσουν τα απαραίτητα τις χρονιάρες μέρες του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια του έρανου μαζεύτηκαν διάφορα τρόφιμα, πασχαλινά εδέσματα και λαμπάδες καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ηλίας Δημητρίου «τελειώνει

σήμερα η εκστρατεία υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα όπου η προσπάθεια είναι να ικανοποιήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη, καλό θα ήταν να μην υπήρχε αυτή η ανάγκη αλλά επειδή ζούμε σε μια κοινωνία ιδεατή, χωρίς προβλήματα αλλά σε μια κοινωνία που ναι υπάρχει η κρίση. Θα προσπαθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τις 2,500 οικογένειες οι οποίες ζητούν να έχουν ένα πασχαλινό τραπέζι.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο οποίος παρέδωσε χρηματικό ποσό το οποίο θα εξαργυρωθεί σε κουπόνια ενισχύοντας την προσπάθεια. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τίμησε με διπλώματα και αναμνηστικά μετάλλια τους εθελοντές.

«Η οικονομική κρίση δημιούργησε πολλά κοινωνικά προβλήματα. Όμως είναι και η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος που να έχει στην προτεραιότητα του την κοινωνική πολιτική. Σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις πρέπει όλοι να έχουμε ως κύριο στόχο κυβέρνηση, βουλή και πολιτικοί φορείς πως η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι εθύνη του κράτους και με σωστά κριτήρια να δίνει περισσότερη σημασία αλλά και περισσότερη φροντίδα σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Συμβουλίου Εθελοντισμού κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τους επιτήδειους.

«Οι περισσότεροι έρανοι που γίνονται είναι παράνομοι. Εμείς αυτό που λέμε στον κόσμο είναι να βοηθηθεί ο συμπολίτης μας αλλά να δοθούν στο σωστό άνθρωπο που τα έχει ανάγκη. Γιατί ακόμη και ένα ευρώ είναι σημαντικό αλλά πρέπει να γνωρίζει ο καθένας ότι δεν το εκμεταλλεύονται», υπογράμμισε.

Εφιστά δε, ιδιαίτερη προσοχή σε επιτήδειους που περιέρχονται από πόρτα σε πόρτα καθώς και στα φανάρια τροχαίας όπου πωλούν συνήθως βιβλία και χριστιανικές εικόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα