Πάφος 2017: Έκθεση για τους "Δανούς στην Κύπρο"

Υπό τον τίτλο «Οι Δανοί στην Κύπρο», εγκαινιάζεται στις 7.00μ.μ. σήμερα στο Χάνι του Ιμπραήμ στην Πάφο, άλλη μια αξιόλογη έκθεση από το Πάφος 2017.

Τα εγκαίνεια θα τελέσει το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017, κ. Ρογήρος Αναστάση. Μετά από χρόνια που έζησαν στην Κύπρο, ως μέλη των αποστολών του ΟΗΕ, βετεράνοι από το Aarhus επισκέπτονται την Πάφο με αφορμή τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

της Ευρώπης και καταθέτουν τις δικές τους μνήμες και ιστορίες από την παραμονή στο νησί μας. Μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παρουσία και τη δράση των Ηνωμένων Εθνών σε περιόδους σύγκρουσης, ιστορείται ο βίαιος χωρισμός των δύο κοινοτήτων σε ένα ζωντανό ντοκουμέντο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, Ειρηνευτές από τη Δανία (οι οποίοι υπηρέτησαν στο νησί κατά την πρώτη περίοδο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας) θα παρουσιάσουν στο κοινό αυτή τη δική τους, τόσο ιδιαίτερη και έντονη, κυπριακή εμπειρία. Με την συνεργασία της Προξένου της Κύπρου στο Aarhus και της Πρεσβείας της Κύπρου στη Δανία. Η είσοδος στην αποψινή εκδήλωση είναι ελεύθερη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 4.00-7.00μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα