Οζγκιουργκιούν: Αδικία ο σχηματισμός «κυβέρνησης» από 4

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν θεωρεί ότι ο σχηματισμός «κυβέρνησης» από τα τέσσερα κόμματα είναι πράξη ασέβειας προς τους «ψηφοφόρους» που στήριξαν το κόμμα του κατά τις «εκλογές», δίνοντάς του 35,58% και 21 «έδρες» στη «βουλή».

Σε δηλώσεις του μετά από συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η εντολή του «λαού» είναι όπως το Κόμμα Εθνικής Ενότητας αποτελεί μέρος της νέας «κυβέρνησης».

Είπε, ακόμα, ότι, αμέσως μετά τις «εκλογές» άρχισαν οι διεργασίες σχηματισμού «κυβέρνησης»

χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή το ΚΕΕ, σημειώνοντας ότι ενώ η δημιουργία συνασπισμού δύο κομμάτων είναι δύσκολη, η δημιουργία συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων δεν θα είναι θετική για τα κατεχόμενα.

Τα τέσσερα κόμματα δεν ακολουθούν την ίδια πολιτική στο Κυπριακό, σύμφωνα με τον ηγέτη του ΚΕΕ, ο οποίος εκτιμά ότι αυτό θα σχηματίσει αρνητικό κλίμα στη «χώρα».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν της Συρίας, επανέλαβε τη στήριξη του κόμματός του στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, λέγοντας ότι αυτές πραγματοποιούνται για να υπερασπιστούν τα σύνορα της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα