Ιωσηφίδης: "Θα είναι διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και πλέον προπονητής Γιώργος Ιωσηφίδης, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για το σημερινό ντέρμπι στο Τσίρειο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ.

Τι θα κρίνει το ντέρμπι
«Κάτι θα κρίνει. Όχι τον πρωταθλητή, αλλά θα δούμε πώς θα αντιδράσει ο ΑΠΟΕΛ μετά τη βαριά ήττα και, από την άλλη, πόσο συνεπής θα είναι στην έδρα του ο Απόλλωνας, που έχει καλά αποτελέσματα, καλή παράδοση, για να κερδίσει το παιχνίδι. Αν κερδίσει ο Απόλλωνας,

βάζει τις βάσεις για να είναι για πρώτη φορά φαβορί, έστω με μικρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωσηφίδης σύγκρινε τον προηγούμενο αγώνα στο ΓΣΠ με τον σημερινό.

«Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε πολύ αδύνατος στον άξονα με τον Μοράις στην άμυνα. Βλέποντας το παιχνίδι, είχε προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στον άξονα, με τους Σόουζα και τους επιτελικούς Ζαχίντ και Εμπεσίλιο να μην μπορούν. Είχε προβάδισμα ο Απόλλωνας με τους Σακέτι και Άλεφ. Ήταν καλύτερος και στα πλάγια με τον τρομερό Γιάκολις και τους επιθετικούς Ζελάγια και Μάγκλιτσα, που δεν άφησαν τον ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει τον.

Σήμερα θα είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι. Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ θα είναι διαφορετική και πιο ορθολογιστική. Η επιστροφή του Μοράις δίπλα από τον Σόουζα, θα κάνει διαφορετική την ομάδα.

Ο Απόλλωνας θα είναι πιο συμπαγής και ξέροντας τον Σοφρώνη, μπορεί να αιφνιδιάσει, για να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του».

Για την απουσία του Σακέτι
«Ο Σακέτι είναι παίχτης βαρόμετρο, έχει πολλούς παίχτες εκεί ο Απόλλωνας, θα παίξει με Άλεφ και Άλαν, που μπορεί να κρατήσει μπάλα, αλλά δεν έχει τα στοιχεία του Σακέτι. Πιστεύω θα γίνουν μάχες στο κέντρο».

Αν παίζει ρόλο η προϊστορία
«Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε ότι επηρεάζει την ψυχολογία η παράδοση. Τα δεδομένα θα αλλάξουν μόνο αν έρθει αποφασισμένος ο ΑΠΟΕΛ για να πάρει τη νίκη».

Για τον Σοφρώνη Αυγουστή
«Η εμπιστοσύνη στους προπονητές μόνο καλό μπορεί να κάνει. Ένα όπλο του Απόλλωνα και του Νίκου Κίρζη είναι η στήριξη και η εμπιστοσύνη στον Σοφρώνη Αυγουστή. Δεν φοβάται και ρισκάρει με κάθε κόστος. Δεν είναι τυχαίο, γιατί συμβαίνει συνεχώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα