Πέντε οδηγοί "πιάστηκαν" υπό την επήρεια ναρκωτικών

Στους εννέα ανέρχονται μέχρι στιγμής οι έλεγχοι για χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της οδήγησης με τη νέα μέθοδο του ναρκοτέστ, με πέντε από αυτές τις περιπτώσεις να έχουν βρεθεί θετικές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι, από τις 25 Ιανουαρίου που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου μέτρου, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στοχευμένα.

« Σίγουρα δεν γίνεται ναρκοτέστ σε όλες τις περιπτώσεις που γίνεται

έλεγχος σε οδηγούς και οχήματα», είπε, προσθέτοντας ότι γίνεται εκεί όπου ο αστυνομικός κρίνει ότι χρειάζεται και όπου υπάρχει υποψία ότι ο οδηγός είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Στην ερώτηση αν το ποσοστό εννέα θετικοί στους πέντε ελέγχους ανησυχεί την Αστυνομία, ο κ. Στυλιανός απάντησε ότι θα πρέπει να προβληματίσει, υπενθυμίζοντας ότι οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αυτό έχει τη σημασία του.

«Δεν είναι τυχαίοι έλεγχοι, άρα, κατά κάποιο τρόπο, το αποτέλεσμα είναι μάλλον λογικό», είπε, φέροντας ως παράδειγμα περιστατικό που συνέβη την Τρίτη, όπου οδηγός εθεάθη να παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, με τους Αστυνομικούς να ανακόπτουν την πορεία του οχήματος, να πραγματοποιούν σχετικό προκαταρκτικό έλεγχο και να διαπιστώνουν ότι ο οδηγός είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Θα ληφθούν επιπρόσθετα δείγματα, θα γίνει ο τελικός έλεγχος μέσω του κρατικού χημείου και τότε, αν το δείγμα βρεθεί θετικό, ο παραβάτης θα κατηγορηθεί γραπτώς.

Στην παρατήρηση ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα μετά από χρήση ναρκωτικών, καθώς η Τροχαία δεν είχε ακόμα στη διάθεσή της το εργαλείο για να πραγματοποιήσει τους ελέγχους, ο κ. Στυλιανού συμφώνησε, λέγοντας ότι για τον λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο να υιοθετηθεί η εν λόγω νομοθεσία, για την οποία εκφράζεται η ελπίδα να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ώστε να προληφθούν τα ατυχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα