Ο Ρότζερ Στόουν στο επίκεντρο της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ

Μία σειρά ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ δύο πιστών συνεργατών του προέδρου Τραμπ, έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ για την δράση του πολιτικού συμβούλου του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν μεταδίδει το ABC News.

Ο Μάλερ διερευνά την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

του 2016.

Δύο ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία στάλθηκαν από τον Στόουν στον βοηθό του, Τζερόμ Κόρσι που χαρακτηρίζεται ως συνωμοσιολόγος, δείχνουν ότι ο Στόουν καθοδήγησε τον Κόρσι να επικοινωνήσει με τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η επικοινωνία αυτή, με τον ιδρυτή των WikiLeaks θα είχε ως αντικείμενο ενδιαφέροντος μία επικείμενη δημοσιοποίηση πληροφοριών, οι οποίες, θα ήταν καταστροφικές για την (τότε) προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Ένα τρίτο ηλεκτρονικό μήνυμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κόρσι που είχε προσληφθεί από τον Στόουν για την διεξαγωγή ερευνών πριν από τις εκλογές, ήταν επιτυχής στην οργάνωση μιας γραμμής επικοινωνίας με τον Ασάνζ. Στην συνέχεια, ενημέρωσε τον Στόουν για την επικείμενη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, για τις οποίες, ο Μάλερ αφήνει να εννοηθεί ότι δημοσιοποιήθηκαν από τα WikiLeaks μέσω ενός χάκερ που διατηρούσε δεσμούς με την ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία.

Θεωρείται πιθανό ο ειδικός ανακριτής να διασυνδέει τις επαφές αυτές, με την οργάνωση μιας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και μελών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

“Επικοινώνησε με τον Ασάνζ,” φέρεται να παρατρύνει ο Στόουν στον Κόρσι σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2016, επισημαίνοντας ότι τα WikiLeaks προετοιμάζονταν για την δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά ‘με το Ίδρυμα [Κλίντον].”’

Στις 31 Ιουλίου του 2016, ο Στόουν πρότεινε στον Κόρσι την επίσκεψη του συντηρητικού συγγραφέα Τεντ Μάλοκ που έχει ως έδρα του το Λονδίνο, στον Ασάνζ.

Στις 2 Αυγούστου, ο Κόρσι απάντησε με λεπτομέρειες περιγράφοντας το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν υποκλαπεί και τα WikiLeaks προετοιμάζονταν να δημοσιοποιήσουν.

“Το θέμα είναι ότι ο φίλος μας στην πρεσβεία,” --με αναφορά στον Ασάνζ-- “προετοιμάζει δύο ακόμη δημοσιεύσεις..., οι συνέπειες προγραμματίζεται να είναι πολύ σοβαρές,” έγραψε ο Κόρσι.

“Είναι καιρός να αφήσουμε περισσότερο από το υλικό του Ποντέστα να εκτεθεί, εάν δεν είναι έτοιμοι να δημοσιοποιήσουν περισσότερα στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον. Αυτό φαίνεται να είναι το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι χάκερς την στιγμή αυτή.”

Η αυθεντικότητα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που παραδόθηκαν στο ABC News από μία πηγή που έχει άμεση πρόσβαση στις σχετικές ανταλλαγές, επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Στόουν, όσο κι από δύο ξεχωριστές πηγές. Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα εμφανίζονται επίσης, να ταιριάζουν στα μηνύματα που επικαλείται ο Μάλερ, σε ένα προσχέδιο συμφωνίας συνεργασίας του Κόρσι με τις αρχές, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κόρσι στο ABC News του προσέφερε ο ειδικός ανακριτής.

Σε μία συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Κόρσι στο ABC News την Δευτέρα, δήλωσε ότι ο ειδικός ανακριτής προσφέρθηκε να του επιτρέψει να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία σχετικά με ψευδή κατάθεση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, με αντάλλαγμα την συνεργασία του στην έρευνα, αλλά και την μείωση της ποινής του. Ο ίδιος έδωσε στο ABC News ένα αντίγραφο της συμφωνίας, για την οποία υποστήριξε ότι καταρτίστηκε από τους συνεργάτες του Μάλερ, ενώ με την συμφωνία αυτή, ο Κόρσι θα ήταν εκτεθειμένος σε μία ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στο προσχέδιο της συμφωνίας, ο Κόρσι κατηγορείται “για εκούσιες ψευδείς, μυθιστορηματικές, αλλά και δόλιες καταθέσεις” στο FBI σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε “κι αναφορικά με το αίτημα άγνωστου συνεργάτη του να έρθει σε επικοινωνία με έναν οργανισμό, για τον οποίο, ο ίδιος γνώριζε ότι είχε στην κατοχή του κλεμμένα ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά κι άλλα έγγραφα που ήταν σχετικά με την προεδρική εκλογή του 2016.”

Ο Κόρσι δήλωσε στο ABC News ότι απέρριψε την πρόταση του ειδικού ανακριτή, καθώς δεν μπορεί να υπογράψει μία συμφωνία συνεργασίας για ένα έγκλημα το οποίο, δεν έχει διαπράξει.

“Εάν είναι να πάω στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου, ας πάω.” “Ας γίνει. Δεν θα πω ψέματα σε έναν ομοσπονδιακό δικαστή ή σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα με αναγκάσουν να διαπράξω ένα έγκλημα,” δήλωσε ο Κόρσι.

Για τον Τζον Κόεν πρώην υπηρεσιακό υφυπουργό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που σήμερα είναι σχολιαστής του ABC News, τα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν σηματοδοτούν μόνο ότι ο Μάλερ “έχει συγκεντρώσει έναν σημαντικό όγκο πληροφοριών σχετικά με τις επικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων που είχαν σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και με αυτούς που σε προηγούμενα κατηγορητήρια φέρονται να έχουν εμπλακεί στις ρωσικές προσπάθειες να επηρεαστούν οι εκλογές του 2016,” αλλά θέτουν σε αμφισβήτηση τις δηλώσεις του Στόουν και του Κόρσι, ότι δεν είχαν λάβει προηγούμενη γνώση για τα σχέδια των WikiLeaks.

“Επί τη βάσει των λεπτομερειών που περιγράφονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα φαίνεται απίθανο ο Τζερόμ Κόρσι απλά να πιθανολογούσε για τις προθέσεις των WikiLeaks,” σχετικά με τις δημοσιεύσεις υλικού πληροφοριών.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που σηματοδοτούν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τόσο ο Στόουν όσο και ο Κόρσι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν προηγούμενη γνώση για τις προθέσεις των WikiLeaks, αναφορικά με την δημοσίευση ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν υποκλαπεί, με στόχο να αποδυναμώσουν την προσπάθεια εκλογής της Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μάλερ ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας του FBI για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, τον Μάιο του 2017, αμέσως μετά την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, από τον πρόεδρο Τραμπ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρότζερ Στόουν, Ρόμπερτ Μάλερ,rotzer stooun, robert maler