Οργή Τσαβούσογλου με Πελόζι - «Να μάθετε να σέβεστε τον τουρκικό λαό» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ανάδειξη της  Νάνσι Πελόζι ως πρόεδρου της Βουλής (των ΗΠΑ) είναι κάτι πραγματικά ανησυχητικό  για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιας της. Θα μάθετε να σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού», δήλωσε οργισμένος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στο twitter, κάνοντας μάλιστα tag και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 

.@SpeakerPelosi’s rise to become Speaker of the House is what is truly worrisome for American democracy, given her blatant ignorance. You will learn to respect the Turkish people’s will. @realDonaldTrump

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) September 25, 2020

H τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στα όσα δήλωσε η Νάνσι Πελόσι που κατηγόρησε τον Τραμπ  για άρνηση της δέσμευσης για ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας εάν χάσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Πελόζι, Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε προς τον Τραμπ  «Ξέρουμε ποιους θαυμάζετε. Τον Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ, τον Ερντογάν… Θαυμάζει τους ανθρώπους που διαιωνίζουν το ρόλο τους στην κυβέρνηση. Όμως, του θυμίζω. δεν είστε στη Βόρεια Κορέα, δεν είστε στην Τουρκία, δεν είστε στη Ρωσία, κύριε Πρόεδρε. Και παρεμπιπτόντως, δεν είστε στη Σαουδική Αραβία. Είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, οπότε γιατί δεν προσπαθείτε απλά να τιμήσετε τον όρκο σας για το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. "
 

Τί είχε πει ο Τραμπ
 

Την προηγούμενη ημέρα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, δημοσιογράφος ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ αν υπόσχεται ότι θα υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση μετά τις εκλογές; Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «θα δούμε τί θα γίνει», με την αιτιολογία ότι το σύστημα της ταχυδρομικής ψήφου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες. 


Αυτή η απάντηση προκάλεσε έντονες συζητήσεις ότι ο Τραμπ δεν θα δεχόταν το αποτέλεσμα, εάν ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, κερδίσει τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα