Δεν ξανάζησε τέτοιο πράγμα ο Τιμούρ

Ένδεκα χρόνια, εννέα μήνες και 15 μέρες από το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ως προπονητής της Ανόρθωσης (09.12.2008) ο Τιμούρ Κετσπάγια εμφανίστηκε ξανά σε διοργάνωση της UEFA στον πάγκο της «Κυρίας».

Το 0-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολούθησε το 2-3 από τη Βασιλεία στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ», για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Και οι δύο ήττες σηματοδότησαν τον τερματισμό της ευρωπαϊκής

πορείας της ομάδας.

Για το σύλλογο της Αμμοχώστου ο αποκλεισμός από τους Ελβετούς τρίτωσε το κακό, καθώς και στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στην Ευρώπη δεν κατάφερε να περάσει ούτε έναν γύρο. Το καλοκαίρι του 2013 αποκλείστηκε από την Γκέφλε, το καλοκαίρι του 2018 από τη Λάτσι.

Στη Βασιλεία η Ανόρθωση προδόθηκε από το πιο ισχυρό κομμάτι κάθε ομάδας που έχει τον Τιμούρ Κετσπάγια στην τεχνική της ηγεσία: την αμυντική της λειτουργία. Τέρμα στο τέταρτο λεπτό, δεύτερο τέρμα στο 12ο, τρίτο τέρμα στο 21ο, όλα αυτά είναι… ξένα για ομάδες του Γεωργιανού τεχνικού. Και όμως συνέβησαν…

Αν μάλιστα μπει στον υπολογισμό και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της «Κυρίας», κόντρα στον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα, τότε το σκηνικό γίνεται πρωτόγνωρο. Από το 37ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όταν ο Πίττας ισοφάρισε για το λεμεσιανό σύλλογο, μέχρι το 21ο λεπτό του αγώνα στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ», όταν σημειώθηκε το αυτογκόλ του Αμπαρτζουμιάν, η Ανόρθωση μάζεψε έξι φορές την μπάλα από τα δίχτυα της.

Μισή ντουζίνα αναπάντητα γκολ σε διάστημα 78 λεπτών -μια πραγματικότητα βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες του Κετσπάγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα