«Όπλο» παιδεραστών τα ηλεκτρονικά παιχνίδια-Τι να κάνουν οι γονείς

Για τον εθισμό των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Fortnite, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Ανδρέας Αναστασιάδης, Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανέφερε, η συστηματική ενασχόληση των παιδιών με τέτοιου είδους ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν προκαλούν μόνο εθισμό, αλλά εκθέτουν τα παιδιά σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας των παιδόφιλων.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι παιδόφιλοι προσαρμόζονται αναλόγως και μέσω των παιχνιδιών,

βρίσκουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν παιδιά και να μιλήσουν μαζί τους.

Όπως σημείωσε, ένας παιδόφιλος θα προσπαθήσει να μιλήσει και για άλλα θέματα με ένα παιδί, με σκοπό να το προσελκύσει και να το παρασύρει.

Πρέπει οι γονείς να είναι επιφυλακτικοί και να μιλούν με τα παιδιά τους, είπε.

Οι δράστες προσαρμόζονται αναλόγως των συνθήκων, είπε, και στο διαδίκτυο υπάρχει η ανωνυμία κάνοντας τον εντοπισμό τους πιο δύσκολο.

Μιλώντας στην εκπομπή ο Κοινωνιολόγος Νεκτάριος Παρτασίδης, ανέφερε πως το Fortnite δεν ήρθε ουρανοκατέβατο καθώς και παλαιότερα υπήρχαν τέτοιου είδους παιχνίδια.

Τόνισε ότι και οι γονείς και οι Αρχές, πρέπει να είναι εγγράμματοι τεχνολογικά.

Το εν λόγω παιχνίδι είπε, απαγορεύεται σε ηλικίες κάτω των 13 ετών, ωστόσο τα παιδιά από 13-18 ετών είναι ευάλωτα καθώς δεν έχουν αναπτύξει ακόμη πλήρως, τις κοινωνικές δεξιότητες για να αυτοπροστατεύονται.

Σημείωσε πως οι γονείς πρέπει να κάθονται και να παίξουν με το παιδί τους τα εν λόγω ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς θα μπορέσουν να δουν τυχόν περίεργες συμπεριφορές ή συνομιλίες. Πρέπει, είπε, να χτίσουν γέφυρες εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους και να θέτουν όρια στο παιχνίδι.

Τέλος, σημείωσε, είναι σημαντικό οι γονείς να κοιτάξουν τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα