Την Κρήτη πλήττει η «Ωκεανίς»-Αναζητείται ένας αγνοούμενος

Το νησί της Κρήτης πλήττει η κακοκαιρία «Ωκεανίς», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των αρχών των Χανίων για τον εντοπισμό ενός άνδρα 61 ετών, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου στην περιοχή Εμπρόσνερο Αποκορώνου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο αγνοούμενος κινείτο με το αυτοκίνητό του σε αγροτικό δρόμο κοντά σε χείμαρρο που διέρχεται από το σημείο. Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και κάτοικοι της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία

που πλήττει το νησί έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της εθνικής οδού και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτων, κατολισθήσεις πετρών και πλημμύρες, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να απέχουν από τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Επιπλέον, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία του Νομού Χανίων, καθώς και τα φροντιστήρια, το δημοτικό κολυμβητήριο, τα δημοτικά γυμναστήρια, καθώς και η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, ενώ ο δήμος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον δημοτικό κήπο λόγω του υψηλού κινδύνου πτώσης δέντρων.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται σε όλο το οδικό δίκτυο εξαιτίας των κατολισθήσεων, «παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για τη βατότητα του οδικού δικτύου». Επιπλέον, η Περιφέρεια Κρήτης συνιστά «ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες "ιρλανδικές" διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα