ΟΜΟΝΟΙΑ Υπό το βλέμμα Πάμπου για ανόδου συνέχεια…

Με Άρνασον στην 11άδα, κυνηγά την 1η νίκη επί του Απόλλωνα στην τρέχουσα περίοδο

Με τον αέρα των τελευταίων επιτυχιών, την αναμενόμενη επάνοδο του Άρνασον στο αρχικό σχήμα μετά από αρκετές εβδομάδες και το κλίμα ευφορίας που έφερε η σύναψη συμφωνίας με τον Πάμπο Χριστοδούλου, η Ομόνοια υποδέχεται σήμερα (17:00, Primetel) τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ. Παιχνίδι κομβικής σημασίας για τους «πράσινους», οι οποίοι θα εκτίσουν τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, στοχεύοντας σε νέα νίκη, ώστε να αυξήσουν

τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Άλλωστε μόνο μέσω πρωταθλήματος είναι εφικτή η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που επιβάλλεται, τόσο για λόγους γοήτρου, όσο και για οικονομικούς λόγους. Μπροστά σε γυναίκες και παιδιά, αλλά και συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, και υπό το βλέμμα του νέου προπονητή Πάμπου Χριστοδούλου, το «τριφύλλι» θα κυνηγήσει τη 12 του νίκη στο ΓΣΠ. Βρίσκεται στην 4η θέση, η οποία μόνο υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γι΄ αυτό θέλει να καταλάβει μια καλύτερη θέση, ώστε να μην εξαρτάται από άλλους και έτσι, προς το παρόν, κυνηγά την 3η στη βαθμολογία ομάδα της ΑΕΚ.

Η Ομόνοια άρχισε πολύ καλά τη β΄ φάση του Πρωταθλήματος με εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ και εντός έδρας νίκη επί της Ανόρθωσης. Το απογευματινό παιχνίδι έχει κι άλλο ένα ιδιαίτερο κίνητρο για τους παίκτες του Άκη Ιωακείμ: Η Ομόνοια ψάχνει την πρώτη νίκη σε βάρος του Απόλλωνα μετά από έναν χρόνο περίπου. Τον κέρδισε τελευταία φορά στις 9 Απριλίου 2016 (2-1 στο Τσίρειο). Φέτος, σε τέσσερα παιχνίδια, δυο στο πρωτάθλημα και δυο στο κύπελλο, έχασε στα τρία και έφερε ισοπαλία στο άλλο.

Με Άρνασον

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Κι αυτό μετά την ετοιμότητα του Κάρι Άρνασον, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά τον τραυματισμό του με την ΑΕΖ στην 23η αγωνιστική και την απουσία του τιμωρημένου με κάρτες Μαργκάσα. Ο Ισλανδός αναμένεται να ξεκινήσει μάλιστα βασικός, καθώς έχει παίξει ένα 90λεπτο με την εθνική της χώρας του και θα αγωνιστεί δίπλα στον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Για τη θέση του Μαργκάσα επικρατέστερος είναι ο Κατελάρης, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Τουρέ.

Το πιθανό σχήμα

Έτσι, με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, το πιθανότερο σχήμα είναι: Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Παναγή. Στο δεξί άκρο της άμυνας παραμένει ο Δημητρίου, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ιωακείμ, κι αριστερά ο Σοϊλέδης. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βύντρα και Άρνασον.

Στη μεσαία γραμμή ο Κατελάρης θα πάρει τη θέση του Μαργκάσα, όπως προαναφέραμε. Την τριάδα θα συμπληρώνουν οι Κλέιτον και Μπρέεβελντ. Μερικές πιθανότητες έχει ο Τουρέ, ο οποίος αν προτιμηθεί θα πάρει τη θέση του Μπρέεβελντ.

Στο δεξί φτερό θα κινείται ο Χριστοφή, ενώ αριστερά επικρατέστερος είναι ο Αζίζ με εναλλακτικές επιλογές τους Ρουσιά και Κύπρου. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντάρμπισαϊαρ.

Στην κερκίδα ο Πάμπος

Τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσει ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος θα δει από κοντά τη νέα του ομάδα, ώστε να σχηματίσει καλύτερη άποψη για το έμψυχο υλικό ενόψει του προγραμματισμού που θα κάνει.

Παράταση στην έκπτωση

Ώθηση στα διαρκείας δόθηκε τις τελευταίες μέρες μετά τη συμφωνία με τον Χριστοδούλου. Ξεπέρασαν ήδη τις 3.000 και η διοίκηση αποφάσισε όπως δώσει παράταση στην έκπτωση 23% μέχρι την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα